Vaterpolski bazen ‘isplivao‘ usred Spaladium Arene: još je samo 15 dana do početka Europskog prvenstva u Splitu

Dok odbrojavamo još 15 dana do početka Europskog prvenstva u vaterpolu, slažu se zadnje kockice za spektakl unutar Spaladium Arene. Jeste li spremni “zaroniti u dvoranu“ čiji je simbol postao središnji bazen dužine 36 metara, širine 25, a dubine 2,20 metara Upravo to je glavno mjesto radnje od 27….

Главная страница » Vaterpolski bazen ‘isplivao‘ usred Spaladium Arene: još je samo 15 dana do početka Europskog prvenstva u Splitu

Dok odbrojavamo još 15 dana do početka Europskog prvenstva u vaterpolu, slažu se zadnje kockice za spektakl unutar Spaladium Arene.

Jeste li spremni “zaroniti u dvoranu“ čiji je simbol postao središnji bazen dužine 36 metara, širine 25, a dubine 2,20 metara? Upravo to je glavno mjesto radnje od 27. kolovoza do 10. rujna 2022. godine kad ćemo ugostiti najbolje europske vaterpolistice i vaterpoliste. Među njima će biti Barakudice i Barakude – mlade, ali srčane i borbene generacije hrvatskih vaterpolistica i vaterpolista, željne novih uspjeha.

Za festival parabola, peteraca, “pliski“ i “šrauba“, sve je spremno. U tijeku su tek završne pripreme i glancanje prostora unutar same dvorane.

“Zadovoljni smo s napretkom radova koji su svakodnevni i intenzivni, pogotovo zadnjih mjesec dana što dovoljno govori o složenosti i zahtjevnosti projekta. Dosta je ulaganja i zahtjevnih detalja, a sve s ciljem da osiguramo sve potrebne uvjete sportašicama i sportašima te poseban doživljaj svim ljudima koji će pratiti Prvenstvo na bilo koji način. Želimo pokazati svijetu da i u izazovnim vremenima, prateći okolnosti u kojima se nalazimo, možemo napraviti vrijednu sportsku manifestaciju“, istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Organizacijskog odbora Europskog prvenstva.

Izrazito je vrijedan ovaj projekt ugradnje bazena u dvoranu, ujedno i prvi u Hrvatskoj. Da bi sve sjelo na svoje mjesto, potreban je međunarodni tim profesionalaca i želja da baš svi koji će doći na Europsko prvenstvo ponesu samo najljepše uspomene. Upravo to je i nit vodilja ovog projekta koji je ušao u zadnju četvrtinu, a dok čekamo početak utakmica u bazenu, pogledajte dosad neviđene i ekskluzivne fotografije simbola 35. Europskog vaterpolskog prvenstva – bazena u Spaladiumu iz kojeg će izroniti novi europski prvaci i prvakinje.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.