Vatreno krštenje trenera Jadrana u Ligi prvaka: ‘Dinamo je ozbiljan, moramo biti vrlo agresivni’

Zgusnula se situacija u A skupini vaterpolske Lige prvaka, baš onako kako se i predviđalo. Na vrhu su se izdvojili Barceloneta, Pro Recco i Olympiacos, a slijede Radnički, Vouliagmeni i splitski Jadran. Radnički i Vouliagmeni su ispred spltiskog Jadrana, ali zahvaljujući ponajviše međusobnoj utakmic…

Главная страница » Vatreno krštenje trenera Jadrana u Ligi prvaka: ‘Dinamo je ozbiljan, moramo biti vrlo agresivni’

Zgusnula se situacija u A skupini vaterpolske Lige prvaka, baš onako kako se i predviđalo. Na vrhu su se izdvojili Barceloneta, Pro Recco i Olympiacos, a slijede Radnički, Vouliagmeni i splitski  Jadran.

Radnički i Vouliagmeni su ispred spltiskog Jadrana, ali zahvaljujući ponajviše međusobnoj utakmici u kojoj su podijelili bodove, što u biti paše jadranašima. I jedni i drugi su igrali s po jednim od “teškaša” iz top tri ove skupine, dok je Jadran već igrao i protiv Olympiacosa i protiv Pro Recca.

Sve izjednačeno

Tako da je nakon tri kola sve zapravo poprilično izjednačeno. Na dnu su njemački WASPO 98 Hannover i gruzijski Dinamo iz Tbilisija, protiv ta dva kluba, a u borbi za četvrto mjesto koje donosi Final Eight, pobjede su nužnost. E takva “nužnost” sada je pred jadranašima, jer danas u 19 sati u svome bazenu dočekuju Dinamo. 

Natjecanje su Splićani otvorili pobjedom u Hannoveru, tri boda u gostima možda i ne budu plijen baš svim rivalima u lovu na četvrtu poziciju, Radnički ih je, primjerice, u svome bazenu pobijedio samo s golom razlike, tako da taj kapital Jadranu nije beznačajan.

No, kiksevi će biti svima preskupi, stoga je pobjeda danas protiv Gruzijaca ključna za ugodno blagdansko raspoloženje na Zvončacu.

Vatreno krštenje

I to s novim trenerom Jurom Mareljom. Napustio je Jure Solaris s kojiim je radio dobar posao, a u premijeri s jadranašima “razbio” je Medveščak, bilo je 24:4.

– Sve mi se ovo prebrzo događalo, protiv Medveščaka sam pokušao malo dići razinu agresivnosti, podići obranu, neki su to minimalni pomaci, ali momčad je dobro reagirala – kazao nam je Marelja.

Sada ga čeka vatreno krštenje u Ligi prvaka.

– Dinamo je ozbiljna momčad sastavljena od stranaca i iskusnih domaćih igrača. Mi smo se pokušali kroz par treninga taktički pripremiti da dobijemo tu utakmicu, što nam je, s obzirom na naš igrački pogon, svakako imperativ – kazao je Marelja.

Današnji raspored

Jadran – Dinamo Tbilisi (19)
Waspo98 Hannover – Olympiacos (19)
Barceloneta – Radnički (20)
Pro Recco – Vouliagmeni (21)

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.