Večeras je na rasporedu veliki derbi hrvatskog vaterpola, Ivica Tucak: Jadran je uigraniji, a novog Juga krasi mladost

Okuplja se hrvatska reprezentacija u Gružu, 59 dana nakon trijumfa u grotlu Spaladium Arene? Ne, iako će pod istim krovom biti većina zlatnih hrvatskih reprezentativaca, europskih prvaka, te izbornik Ivica Tucak. – Da, stižem na derbi – potvrdio je Tucak dolazak u Dubrovnik na prvi ogled Gruža i Zvo…

Главная страница » Večeras je na rasporedu veliki derbi hrvatskog vaterpola, Ivica Tucak: Jadran je uigraniji, a novog Juga krasi mladost

Okuplja se hrvatska reprezentacija u Gružu, 59 dana nakon trijumfa u grotlu Spaladium Arene? Ne, iako će pod istim krovom biti većina zlatnih hrvatskih reprezentativaca, europskih prvaka, te izbornik Ivica Tucak.

– Da, stižem na derbi – potvrdio je Tucak dolazak u Dubrovnik na prvi ogled Gruža i Zvončaca u sezoni.

Njihovi dosadašnji rezultati potvrda su kako će upravo Jug Adriatic osiguranje i Jadran odlučiti o sva tri domaća trofeja. Od ove sezone je u igri i Superkup, a ne samo Kup i prvenstvo. Superkup se dijeli u Zadru 19. studenog. U prosincu ćemo doznati je li Jadran obranio naslov pobjednika Kupa, a u proljeće iduće godine je li Jug Adriatic osiguranje i dalje prvak Hrvatske.

Večeras se igra za prvenstvene bodove važan dvoboj, jer nije svejedno ući u doigravanje s prve ili druge pozicije, bez obzira što to vlasniku jedinice nije u zadnje vrijeme donijelo sreću.

Još love formu

– Imao sam priliku gledati i Juga, i Jadrana u ovom početnom dijelu sezone. Ni jedni, ni drugi, očekivano, nisu u optimalnoj formi. Juga sam gledao u tri, četiri navrata. Rekao sam to i Ognjenu Kržiću, direktoru Juga da mi se ove sezone Jug više sviđa nego prošle sezone. Gledam na to kao hrvatski izbornik. Prošle sezone se Jug oslanjao na Grke, prije svega na jednog Argyropoulosa, a sad, nakon odlaska i Argyropoulosa, i Papanastasioua, ima jednu mladost, energiju, razigranost, više polivalentnih igrača, hrvatskih. Naravno, bit će tu oscilacija jer je riječ o mladim igračima. Na turniru u Herceg Novom gdje je dobio Primorca i domaćeg Jadrana vidio sam fantastičnog Juga, gledao sam ga potom u Šibeniku protiv Solarisa te na Savi protiv Mladosti gdje nije bio tako lepršav. Ali, vidi se kemija jedne momčadi, koja diše zajedno. Jadrana sam gledao protiv Oradee u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Ima širinu, koju je imao i prošle sezone. On je neznatno izmijenjen. Nema Kharkova, a tu su sad Zović i mali Tomasović – uvod je Tucka u derbi.

Pokriveni na svim pozicijama

Imao je potom zadatak “izvagati” tko je teži na kojoj poziciji.

– Što se tiče vratara, i Popadić i Marcelić su reprezentativni vratar, koji kad imaju svoj dan, itekako puno znače ekipi. Što se tiče centarskih parova, Jug ima vrhunskog Kakarisa, drugi je Grgurević, koji mi je upao u oko. Razgovarali smo nakon utakmice u Šibeniku. On je izrazio želju igrati za Hrvatsku. Borben, baš dosta dobar centar. S druge strane su Dobud i Dužević. Ne bih ni na toj poziciji dao prednost niti jednoj strani. Oba centarska para drže dubinu napada, da njihova vanjska napadačka linije ne bude daleko od gola. Ovako na prvu Jug ima više igrača koji mogu odigrati na beka, i Biljaka, i Burđelez, i Žuvela, i Kržić, i Lazić… S druge strane ima Jadran vrhunske braniče, Burića i Čaglja, a tu Mile koristi i Pejkovića… Izjednačene ekipe. Jadran, već sam rekao, ima prednost jer je već drugu sezonu na okupu, a Jug je jedna nova ekipa, ekipa koja se tek slaže, gdje tek sad mlađi preuzimaju odgovornost i imaju nekoliko novih igrača.

Oba sastava su euroligaši, a s time se niti jedan drugi loptački sport ne može pohvaliti.

– Da, Jug i Jadran su snaga hrvatskog vaterpola, ali uvijek sam bio iskren, nažalost, samo ta dva kluba. Veliki je jaz između njih i ostalih ekipa, a to nije dobro. Sve dok Jug i Jadran ne budu drhtali do zadnje sekunde kod Medveščaka, Primorja, mog Solarisa, kod Mornara… Naravno, fala Bogu da imamo dva ovakva euroligaša, respektabilna kluba, te s veseljem ćemo pratiti njihove nastupe u Ligi prvaka i međusobne oglede, ali ja priželjkujem da i drugi klubovi budu još jači kako ne bi bilo straha za naš sport – naglasio je Tucak.

Derbi, zaostala utakmica 3. kola domaćeg prvenstva, počinje u Gružu u 20.15 sati.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.