Veselin Đuho o nastupu Hrvatske na SP-u: ‘Nemamo vođu, igrača koji će nas povući u ključnom trenutku‘

Uživao sam u utakmici jer su na klupama moji dragi prijatelji, Vlachos, grčki izbornik, te Ivica Tucak. Obojica vrhunski stručnjaci. Što se tiče same utakmice Grci su zasluženo osvojili broncu. Bili su bolji u svim elementima igre od nas. U prvoj utakmici, onoj u skupini u Debrecenu, Grčka je takođe…

Главная страница » Veselin Đuho o nastupu Hrvatske na SP-u: ‘Nemamo vođu, igrača koji će nas povući u ključnom trenutku‘

Uživao sam u utakmici jer su na klupama moji dragi prijatelji, Vlachos, grčki izbornik, te Ivica Tucak. Obojica vrhunski stručnjaci.

Što se tiče same utakmice Grci su zasluženo osvojili broncu. Bili su bolji u svim elementima igre od nas. U prvoj utakmici, onoj u skupini u Debrecenu, Grčka je također bolje otvorila. Tad smo stigli zaostatak, izbjegli poraz. Čak smo imali priliku za pobjedu. Sad, u utakmici za broncu, nakon što su opet otvorili bolje, dominirali su tri četvrtine. U posljednjoj četvrtini vidio sam strah Grka. Nudili su nam se, ali mi nemamo vođu, igrača koji će u ključnim trenucima povući pravi, kvalitetan potez.

U toj zadnjoj četvrtini imali smo dvije, tri situacije za uključiti se u igru za medalju, ali nismo povukli dobar potez, nismo imali igrača koji će ih iskoristiti. Nedostatak takvog igrača nije nam problem samo na ovom prvenstvu, ostat će to i u budućnosti.

Uzimajući u obzir činjenicu kako smo ušli među četiri najbolje reprezentacije, kako smo se borili za medalju, s tim možemo biti zadovoljni. Pokrili smo se utakmicom protiv Srbije, međutim, mene nije dojmila igra u toj utakmici. Srbija je u četvrtfinalu igrala očajno, napravila nekoliko tehničkih grešaka.

Poslije te utakmice, kad smo nasuprot sebe imali raspoloženu Španjolsku, te Grčku, vidjeli smo sve što nam nedostaje. Izbornik će imati dosta, dosta posla jer je Europsko prvenstvo u Splitu već krajem idućeg mjeseca. Pred Ivicom i ostalima je težak zadatak. Znate, brinu me i godine naših odličnih centara, prije svega Vrlića, jer gledam naprijed, brzo će i Olimpijske igre u Parizu. No, raduje što je najmlađi, Marko Žuvela, igrao kvalitetno i u obrani i u napadu.

(Zabilježio Tonči Vlašić)

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.