Vidić: NATO je bombardirao Srbiju. Zvuči ludo kada to kažem, ali navikao sam se

NEMANJA VIDIĆ govorio je o svojoj karijeri u emisiji s bivšim suigračem Rijom Ferdinandom.

Главная страница » Vidić: NATO je bombardirao Srbiju. Zvuči ludo kada to kažem, ali navikao sam se

NEMANJA VIDIĆ (41), umirovljeni srpski nogometaš i nekadašnji branič Manchester Uniteda, gostovao je u emisiji kod bivšeg klupskog suigrača Rija Ferdinanda. Vidić se prisjetio kako je 2006. godine stigao u United iz moskovskog Spartaka. Otkrio je kako je bio i blizu transfera u Liverpool.

“Došao sam iz Rusije, gdje u prosincu nema treniranja jer je prehladno. Rekao sam šefu da su mi potrebne pripreme jer nisam bio spreman i nisam mogao igrati. Sjećam se prvog treninga… Igrao sam protiv Giggsa, Cristiana Ronalda, Sahe, Rooneyja… Vau! Bila je to noćna mora. Udarao sam ih cijeli trening, ne zato što sam htio, već zato što ih nisam mogao sustići. Bili su prebrzi.

Svađao sam se s Giggsom nakon tri treninga. Bio je ljutit na mene, govorio je: ‘Dodaj loptu, moraš brže igrati.’ Smijao sam mu se i rekao: ‘Daj, čovječe, ne mogu se pomaknuti.’ Došao sam u isto vrijeme kao i Patrice Evra. Prvih šest mjeseci bilo je zbilja teško”, ispričao je Vidić, koji je u Unitedu igrao osam godina te upisao 300 nastupa.

“Pogledao sam sebe i vidio kako mi tijelo izgleda”

“Prva dva tjedna pokušao sam shvatiti što drugi rade. Pratio sam ih po hodnicima. I sad bi trening završio, a Giggs bi radio jogu, Rio bio u teretanu, Cristiano Ronaldo biciklirao, a Rooney vježbao završnicu. Pogledam sam sebe i vidio kako mi tijelo izgleda.

Imao sam jake noge, ali oko struka su mi bili jastučići. Shvatio sam kakav je mentalitet kluba i njegova organizacija. Moraš ga pratiti ili nećeš biti u njemu”, nastavio je nekadašnji srpski reprezentativac, prisjetivši se kako ga je napadač Chelseaja Didier Drogba jednom ošamario, ali Vidić nije znao zašto.

“U Bosni je bio rat, što nije daleko od moje kuće. Nisam ga osjetio, nije se odvijao u Srbiji”

Vidić je govorio i o ratnim vremenima. “Bilo je puno turbulencija tijekom mojeg djetinjstva. Rođen sam 1981., a deset godina kasnije bio je rat u Bosni, što nije daleko od moje kuće, možda nekih 150 kilometara. Nisam ga osjetio, nije se odvijao u mojem gradu niti u Srbiji. Bio sam premali i nisam to osjetio.

“Kasnije, kada nas je bombardirao NATO, to je utjecalo na mene. Bio sam u Crvenoj zvezdi, nisam mogao igrati nogomet i morao sam se vratiti u svoje mjesto Užice. Bilo je strašno. Jednom su ljudi došli u kamp i rekli nam da idemo kući jer bi moglo biti problema. Nisu nam mogli jamčiti sigurnost. Iduća dva mjeseca bila su jako strašna, nismo imali pojma što će se dogoditi.

“Bilo je to zbilja strašna. Ali, zvuči ludo kada to kažem, nakon mjesec dana naučite živjeti s time, tražite način kako igrati nogomet s društvom, izaći pred zgradu i družiti se s prijateljima. No i dalje razmišljate kada će sve to završiti.

Sve je to utjecalo na moj karakter. Kada imaš priliku napraviti nešto, to treba učiniti na najbolji mogući način. Imate li priliku otići u Manchester United, najveći klub svijeta, i tamo se dokažete, nemojte trošiti ni sekundu na gluposti. Možda sam radio gluposti u Moskvi ili Srbija, ali kasnije sam shvatio”, izjavio je Vidić u Ferdinandovoj emisiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.