Vlasnici NBA klubova odlučili: ‘play-in‘ turnir postaje stalni dio sezone

Takozvani “play-in” turnir po završetku ligaškog dijela NBA sezone, koji se u raznim formatima primjenjivao u posljenje tri sezone, postaje stalni dio kalendara najjačke košarkaške lige na svijetu, odlučili su vlasnici klubova na svom godišnjem sastanku u Las Vegasu. Tako će i nadalje izravni plasma…

Главная страница » Vlasnici NBA klubova odlučili: ‘play-in‘ turnir postaje stalni dio sezone

Takozvani “play-in” turnir po završetku ligaškog dijela NBA sezone, koji se u raznim formatima primjenjivao u posljenje tri sezone, postaje stalni dio kalendara najjačke košarkaške lige na svijetu, odlučili su vlasnici klubova na svom godišnjem sastanku u Las Vegasu.

Tako će i nadalje izravni plasman u doigravanje osigurati po šest najuspješnijih momčadi iz svake konferencije nakon ligaškog dijela, dok će momčadi koje završe između sedme i desete pozicije igrati “play-in” turnir kako bi se odredili sedmi i osmi putnik u posezonu. 

Također, dogovoreno je kako će se ubuduće oštrije kažnjavati prekršaji koji sprečavanju protunapad suparnika. Dok su dosada takvi taktički prekršaji bili kažnjavani samo loptom sa strane za suparnika, sada će momčad koja je zaustavljena u protunapadu dobivati jedno slobodno bacanje i zadržavati posjed.

Obje ove odluke jednoglasno su podržane i od Natjecateljske komisije NBA-a u koju su uključeni igrači, suci, treneri, vlasnici i izvršni operativci u klubovima.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.