WBA Filipu Hrgoviću zakomplicirao planove. Usik ima novog izazivača

WBA je od starta imao prednost nad Hrgovićevim IBF-om, samo dosad nije aktivirao pravo da zatraži od Usika obranu pojasa prije meča s Furyjem.

Главная страница » WBA Filipu Hrgoviću zakomplicirao planove. Usik ima novog izazivača

FILIP HRGOVIĆ udaljio se od borbe za naslov IBF-ovog prvaka protiv Oleksandra Usika, koju je ta boksačka organizacija naredila prošlog mjeseca. Iako se činilo da je Hrgović jedina prepreka meču između Usika i Tysona Furyja za ujedinjenje svih titula, situacija se zakomplicirala nakon što je WBA iskoristio pravi da naredi Usiku obranu njegovog pojasa.

WBA ima prednost nad IBF-om u redoslijedu kojim mogu inzistirati od zajedničkog prvaka da prvo brani njihov pojas. WBA je posljednjeg obaveznog izazivača imao još 2018. kada je Anthony Joshua morao braniti titulu protiv Aleksandra Povetkina, a sada je aktivirao to pravo te naredio meč između Usika i Daniela Duboisa.

Očekuje se da će uskoro isto učiniti i WBO, koji će od Usika tražiti da brani njegov pojas protiv privremenog prvaka Joea Joycea. I dok nijedna od te dvije organizacije dosad nije stajala na putu superborbi Usika i Furyja, na ovaj su se potez vjerojatno odlučile uslijed Furyjeve operacije ruke zbog koje se taj meč neće moći održati do proljeća.

Dubois ima istog promotora kao i Fury. To otvara put borbi za ujedinjenje

No s obzirom na komplicirane odnose među boksačima, promotorima i organizacijama, ni ovo ne znači da će Usik svoj sljedeći meč sigurno imati protiv Duboisa, kao što nije bilo sigurno da će ga imati protiv Hrgovića. Ova je odluka samo našem boksaču dodatno smanjila šanse, potisnuvši ga u redoslijedu.

Zapravo, ova odluka ide na ruku Usiku jer Duboisov promotor je Frank Warren, koji se brine i o karijeri Tysona Furyja, pa je puno vjerojatnije da će biti otvoren za pregovore s Ukrajinčevim kampom da se za određenu odštetu makne sa strane i dopusti borbu s Furyjem. Hrgoviću takvo što nije padalo na pamet, on se želio boriti za pojas.

Ako ne dobije priliku protiv Usika, što je sada prilično izvjesno, borit će se za privremenu IBF-ovu titulu protiv Joshue ili prvog sljedećeg izazivača, ako Joshua odbije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.