Wolfsburg je u velikoj krizi, a Niko Kovač ponovno na meti kritika zbog načina na koji momčad: ‘Ako treba, igrat ćemo moj brat i ja‘

Wolfsburg se našao u velikoj krizi, a Niko Kovač na meti brojnih kritičara u Njemačkoj. Kovač svojim stilom podsjeća na Felixa Magatha, a upravo to bi mogao biti jedan od njegovih problema, piše Sport Bild. Klub je loše ušao u sezonu i u prvih sedam utakmica uzeo tek pet bodova, a Kovačev start u kl…

Главная страница » Wolfsburg je u velikoj krizi, a Niko Kovač ponovno na meti kritika zbog načina na koji momčad: ‘Ako treba, igrat ćemo moj brat i ja‘

Wolfsburg se našao u velikoj krizi, a Niko Kovač na meti brojnih kritičara u Njemačkoj. Kovač svojim stilom podsjeća na Felixa Magatha, a upravo to bi mogao biti jedan od njegovih problema, piše Sport Bild.

Klub je loše ušao u sezonu i u prvih sedam utakmica uzeo tek pet bodova, a Kovačev start u klubu je obilježilo i izbacivanje 34-godišnjeg njemačkog reprezentativca Maxa Krusea iz ekipe. Wolfsburgovu krizu je kratko opisao i kapetan Maximilian Arnold.

“Nama je sezona uspješna kada završimo u Europi. Uspjeh donosi više trčanja i sprintova, ali nas stalno netko mora udarati u guzicu da to radimo”, rekao je Arnold za Sport Bild koji ističe kako Kovač to i radi svakodnevno, ali njegov način rada ne dopire do svih dijelova ekipe, prenose Sportske novosti.

“Ne možemo pokazati ni osnove koje vam trebaju za nogomet, a to su strast, mentalitet, žrtvovanje. To nam nedostaje. Nogomet je rad i popravljanje stvari u kojima si limitiran. Ne možemo ovako pobjeđivati. Moramo pokazati borbenost, strast i duh i to ne jednom mjesečno, nego svaki tjedan. Ako treba, igrat ćemo moj brat i ja”, rekao je Kovač nakon nedavnog poraza protiv Uniona.

Kovač je, smatra dio igrača, pravi diktator, a to mu je donijelo i dvostruku krunu s Bayernom i Kup s Frankfurtom. Nijemci ga uspoređuju s vrlo strogim Felixom Magathom, a to je nešto što ne paše igračima koje su Kovačevi prethodnici uglavnom štedjeli i za Niku nisu napravili dovoljno po pitanju kondicije.

Kovač smatra da je naslijedio momčad u katastrofalnom fizičkom stanju, a iako je ekipa prošla njegove pripreme, još uvijek misli da nisu na 100 posto. Njegov režim nervira dio igrača, a dodatni razdor donio je i okršaj s Kruseom koji je kod Kovača od glavnog igrača postao tek džoker s klupe.

“Želimo da se igrači potpuno identificiraju s klupom i budu maksimalno koncentrirani na Wolfsburg. S Maxom to nemamo i zato nije s nama, a neće biti ni ubuduće. Kod njega nismo vidjeli impuls koji bi mogao koristiti ekipi i zato više nije dio nje”, pojasnio je Kovač svoju odluku.

Kruse trenira s rezervama, a ovakav pristup je neke od igrača dodatno naljutio. Kovač se, smatraju Nijemci, sve više udaljava od svoje ekipe, a to bi moglo rezultirati i otkazom koji bi, prema nekim medijima u Njemačkoj, mogao uslijediti već u listopadu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.