“Za dom spremni”. Ustaški pozdrav s dignutom desnicom orio se finalom kupa Australije

BROJNI NAVIJAČI Sydney Uniteda 58, drugoligaša koji je senzacionalno izborio finale austrijskog kupa

Главная страница » “Za dom spremni”. Ustaški pozdrav s dignutom desnicom orio se finalom kupa Australije

BROJNI NAVIJAČI Sydney Uniteda 58, drugoligaša koji je senzacionalno izborio finale austrijskog kupa, gdje je poražen 2:0 od Macarthura, na utakmici za trofej na Western Sydney Stadiumu vikali su “Za dom spremni” s visoko podignutim desnicama. Nakon što su tribine završile s dovikivanjem i salutiranjem ustaškog pozdrava, pri čemu je jedna počela s “Za dom”, a druga odgovorila “Spremni”, međusobno su si aplaudirali.

Sydney United je inače klub hrvatskih iseljenika u Australiji. Osnovan je 1958. pod imenom Sydney Croatia, ali je krajem osamdesetih godina promijenio ime jer Australija više nije dopuštala nacionalni predznak u nazivima klubova. Postao je prvi drugoligaš u povijesti koji je dogurao do završnice kupa u toj zemlji.

Sydney United je imao nevjerojatan put do finala. U svakoj fazi osim u prvom kolu bio je autsajder, ali je izbacio sve suparnike do finala, među kojima dramatično prvoligaše Western United i Brisbane Roar. U finalu je također igrao protiv favorita, ali u svom gradu. Zato ga je gledalo puno tamošnjih Hrvata, od kojih su mnogi klub podržavali pokličem zločinačkog i izdajničkog ustaškog režima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.