Zadar se oglasio nakon incidenta i pražnjenja tribina: ispričali se Jusupu, traže isti kriterij i u drugim dvoranama

“Zadar nije potpun ako nema navijača na tribini, kako na domaćem terenu tako i na gostujućim utakmicama.” Idemo krenuti od novih temelja, uz pravo sportsko navijanje i atmosferu kakvu znaju napraviti samo zadarski navijači. Nemojmo se obazirati na stvari na koje ne možemo utjecati. To novo neka bude…

Главная страница » Zadar se oglasio nakon incidenta i pražnjenja tribina: ispričali se Jusupu, traže isti kriterij i u drugim dvoranama

“Zadar nije potpun ako nema navijača na tribini, kako na domaćem terenu tako i na gostujućim utakmicama.” 

Idemo krenuti od novih temelja, uz pravo sportsko navijanje i atmosferu kakvu znaju napraviti samo zadarski navijači. Nemojmo se obazirati na stvari na koje ne možemo utjecati. To novo neka bude navijanje koje će biti uzor nadolazećim generacijama. Neka i u ovoj novoj košarkaškoj priči navijači ne budu šesti nego prvi igrač, kao i uvijek dosad, glasilo je upozorenje vodstva AdmiralBet ABA lige, nakon što je izrečena prva disciplinska mjera Zadru u ovoj sezoni.

Nažalost, priča se ponovila. Gruba stvarnost jest da je ispražnjena dvorana nakon što je u 18. minuti utakmice Zadar – Igokea nepoznatim predmetom u glavu pogođen trener Zadra Danijel Jusup. Zadranima zbog recidiva prijeti najveća moguća kazna – prazna dvorana. A čim je tako onda je i klupska blagajna osiromašena, o čemu se govori u priopćenju KK Zadar koje prenosimo u cijelosti:

“U natjecateljskoj godini 2022./2023. u ABA ligi i HT Premijer ligi KK Zadru su zbog različitih incidenata dosad izrečene novčane kazne od oko 28.000 eura.

Nakon utakmice protiv Igokee očekujemo novu kaznu i možemo očekivati da će, osim financijskog dijela, klub biti zakinut i za podršku navijača u posljednjem kolu ABA lige, o čemu disciplinski sudac tek treba donijeti odluku. Više od svih kazni boli činjenica da je nekoliko samozvanih navijača našlo shodnim bacati tvrde predmete u teren, a naš trener jednim je pogođen u glavu!

Izražavamo iskrenu ispriku treneru Danijelu Jusupu te smo sretni da je pukom srećom izbjegnuta značajnija ozljeda. Vjerujemo da ćemo u suradnji s policijom otkriti identitet navedene osobe te ju sankcionirati na način kakav dosad nije zabilježen kod nas.

Ne možemo se ne osvrnuti i na događaje koji su prethodili i bitno utjecali da do navedenog događaja dođe, a nakon čega je pražnjenje tribina bila logična odluka sudaca. Otprilike tri minute prije kraja prvog poluvremena suci su odlučili izbaciti jednog navijača Zadra zbog vrijeđanje jednoga od njih. Takvu odluke smatramo gotovo pa presedanom. Ukoliko je ovo novi standard ponašanja i sankcioniranja sličnih izgreda, moramo se zapitati koliko smo kao društvo ispod željenog nivoa kulture gledanja i participiranja u utakmicama ABA lige. Nadamo se i očekujemo identični kriterij i na drugim utakmicama ABA lige, kojeg dosad nismo primijetili.

Želimo istaknuti da smo kao klub protiv svih oblika nasilja, vrijeđanja i nereda. Sportsko navijanje i naša zadarska atmosfera nešto su što nas identificira svugdje u svijetu. Upravo zato moramo biti ti koji će postaviti standarde navijanja, bez obzira protiv koga i gdje igramo. Svjesni smo i propusta u organizaciji, na određenim stvarima moramo hitno početi raditi kako bi ubuduće spriječili ružne scene. Ipak, u ovakvim situacija stat ćemo i u zaštitu kluba i njegovih navijača te tražimo da se preispitaju odluke koje su posljedično dovele do incidenta.

Besplatno na Šibenku 

s ulaznicom za utakmicu protiv Igokee

Žao nam je i većine navijača koji nisu mogli uživati u gledanju naših ljubimaca do kraja te smo bez njihove podrške ostali „kratki“ za dva poena.

U znak isprike svima, te želju da iskažemo potrebno zajedništvo i potporu našim igračima i stručnom stožeru, pozivamo sve navijače da dođu na iduću domaću utakmicu protiv Šibenke, u nedjelju u 18 sati. U dvoranu besplatno mogu ući svi uz predočenje ulaznice za utakmicu s Igokeom.

I svi ko jedan stat ćemo uz njega!”

Policija privela navijača koji je vrijeđao suca

Policija je privela 22-godišnjeg izgrednika koji je na utakmici Zadar – Igokea vrijeđao suca, 48-godišnjeg državljanina Srbije.

Mladi je navijač dobio zabranu posjećivanja košarkaških utakmica, a u redovnoj je proceduri policija uputila i optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.