Zadar se vratio na pobjednički kolosijek nakon poraza od Cibone

Jedina želja Zadra u ovom srazu bila je vratiti se na pobjednički kolosjek nakon poraza od Cibone, a Škrljevo je dalo dobru partiju protiv Splita i tu je ležala opasnost. Na otvaranju susreta nisu se baš iskazali domaćini umjesto da uzmu sve u svoje ruke oni su dopustili da gosti uhvate loptu u podb…

Главная страница » Zadar se vratio na pobjednički kolosijek nakon poraza od Cibone

Jedina želja Zadra u ovom srazu bila je vratiti se na pobjednički kolosjek nakon poraza od Cibone, a Škrljevo je dalo dobru partiju protiv Splita i tu je ležala opasnost.

Na otvaranju susreta nisu se baš iskazali domaćini umjesto da uzmu sve u svoje ruke oni su dopustili da gosti uhvate loptu u podbacivanju zabiju prve koševe i povedu. Očevidno je bilo da su gosti borbena potentna ekipa dobro složena. Ton njihovoj igre davao je Jelić koji je znao što radi vodio igru, izvrsno probijao prvu liniju ali i zabijao.

Sredinom prve četvrtine nadmetali su se on i Božić. Četvrtina je pripala gostima uz dobro praćenje Jelića, od strane Griffina, Butorca i Cbukwelu.

Napaljen je Zadar ušao u drugu četvrtinu, pa je kapetan Ramljak bio ona poveznica koja je razbudio domaće. On i Lakić, koji je postigao u nizu šet vezanih koševa su bili dobar tandem, vodili igru pogađali no nedaju se čvrsti gosti ali ovu četvrtzinu su izgubili.

Teška se borba vodi koš za koš, a Griffin i Jelić dovodo nsvoje u vodstvo u 5,20 minuta treće četvrtine 45:47 u kojoj Zadar nije dao ni koša, što mu je bila opomena, a onda Ramljak, Čampara i Žganec dovode u vodstav od šest koševa razlike na kraju četvrtine 62:56.

Nonšalantnos se ne isplati, gosti “stišću” smanjuju rezultat, nakon probuđernih Griffina i Rajčića na samo tri koša zaostatka u 6-toj minuti igre 4. četvrtine.

Božić na asistenciju Žganeca pogađa dvicu za pet razlike (68:63) 5,25 min. U ovim minutama nadmetaju se Božić i Griffin, koji drži gosta u igri, a kad mu se priključio Jelić tada je poravnaje 72:72 u 4,22 minuta igre.

Zadar ima Jordana koji sa pet koševa diže rezultat svoje ekipe na 77:72 dva minuta do kraja, a kako Škrljevo ima Griffina, koji smanjuje na tri razlike. Griffin je zakuhao sve i umalo doveo do produžetka, jer je pogodio oba slobodna oba i to je koš razlike 20 sekundi do kraja.

Dakao trener Jusup zove minut odmora, u nastavku igre na Božiću je prekršaj oba pogađa (79:76) te 13 sekundi do kraja klupa gosta zove minut odmora, ali im zadnji napad Jelića ne uspjeva i to je bio dugi kraj, sa dva pogođena slobodna Drežnjaka.

Treba na kraju istaći navijačku skupinu Tornado koja je nosila svoje tijekom cijelog susreta.

HT PREMIJER LIGA

ZADAR – DEPOLINK ŠKRLJEVO 81:76 (20:25, 25:15, 17:16,19:20).

ZADAR – Dvorana Jazine.

Gledatelja 500.

Suci: Alfred Jovović, Goran Rogić i Žarko Kovačević.

ZADAR: Devis 7, Jordano 10, Klarica, Sikirić, Žganec 6, Čampara 8, Matulina, Lakić 14, Drežnjak 6, Božić 17, Ramljak 9, Šantelj 4.

DEPOLINK ŠKRLJEVO: Bešić, Jelić 17, Cbukwelu 16, Bart, Rajčić 7, Antunović, Griffin 17, Smojever, Rajković, Butorac 3, Čošić 3, Svoboda 8.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.