Zadar u 7. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuje Budućnost, Jusup: Navijači, pomozite!

Zadru je u 7. kolu AdmiralBet ABA lige domaćin Budućnosti. Zadrani su s omjerom 4:2 korak ispred suparnika koji ima 3:3. Podgoričani broje dva poraza u nizu, a Zadar još uvijek plovi na euforiji pobjede nad Crvenom zvezdom u Beogradu. Na tablici su iznad njega samo Partizan i FMP, što je klupsko vod…

Главная страница » Zadar u 7. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuje Budućnost, Jusup: Navijači, pomozite!

Zadru je u 7. kolu AdmiralBet ABA lige domaćin Budućnosti.

Zadrani su s omjerom 4:2 korak ispred suparnika koji ima 3:3. Podgoričani broje dva poraza u nizu, a Zadar još uvijek plovi na euforiji pobjede nad Crvenom zvezdom u Beogradu. Na tablici su iznad njega samo Partizan i FMP, što je klupsko vodstvo potaknulo na golemu promidžbu, pa se očekuje veliki broj gledatelja, možda i rekordan posjet u nekoliko posljednjih sezona.

– Za pobijediti Budućnost moramo biti na najvišoj razini. Dolaze nakon dva gostujuća poraza od FMP-a i Igokee i bit će motivirani da se vrate u pobjednički ritam. Takve su utakmice u pravilu teške i pozivam navijače da nam pomognu, uz publiku igrači daju i zadnji atom snage – kazao je trener Danijel Jusup.

Uprava Zadar može trljati ruke, prazna blagajna će se dobro popuniti, što bi dijelom moglo odagnati financijske probleme. 

Valja podcrtati Jusupovo razmišljanje o motiviranosti Budućnosti, ali i dodati pritisak koji je na njima. Imaju momčad posloženu za Eurocup i ABA ligu, ali među njima nema „kemije” koju ima Zadar za čije igrače nema izgubljene lopte. 

– Publika nam mnogo znači, s njima će put do pobjede biti lakši. Suparnik je odličan, a mi igramo dobro i zaslužujemo podršku – kazao je Karlo Žganec.

Ono što može zabrinjavati jest činjenica kako su neki igrači u borbi s virozom, ali ovako velike i važne utakmice jače su od svega… Zanimljivo, nedugo nakon Zadrove pobjede nad Zvezdom s klupe beogradske momčadi morao je otići trener Vladimir Jovanović, a Budućnost također dolazi s njegovim imenjakom i prezimenjakom Vladimirom Jovanovićem, kojeg bi poraz također mogao odvesti prema smjeni.

Nije prvi put da je Zadar s Jusupom na klupi skidao klubove koji se bore za naslov prvaka ABA lige, pa se može zaključiti: „Kad je već pala Zvezda, zašto ne bi i Budućnost!” I to na Višnjiku…

Utakmica se igra s početkom u 18 sati, uz TV prijenos na Arenasportu 1.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.