Zadar žestoko kažnjen zbog navijačkog vrijeđanja srpskog košarkaša rođenog u Benkovcu

Nakon brojnih upozorenja ABA liga j.t.d. zbog ponašanja navijača na domaćim utakmicama KK Zadar, radi incidenta na utakmici 17. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Borca Mozzart iz Čačka na klupsku adresu stigla je nova kazna u iznosu od 5.000,00 eura, objavili su iz kluba. Priopćenje prenosimo…

Главная страница » Zadar žestoko kažnjen zbog navijačkog vrijeđanja srpskog košarkaša rođenog u Benkovcu

Nakon brojnih upozorenja ABA liga j.t.d. zbog ponašanja navijača na domaćim utakmicama KK Zadar, radi incidenta na utakmici 17. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Borca Mozzart iz Čačka na klupsku adresu stigla je nova kazna u iznosu od 5.000,00 eura, objavili su iz kluba.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Osim novčane kazne, klubu je izrečena i mjera zatvaranja dvije tribine, jedan sektor na južnoj tribini i jedan sektor u press tribini (opisano niže na slici). Tribine će biti zatvorene za sljedeća dva susreta AdmiralBet ABA lige, protiv Crvene Zvezde Meridian te protiv Cedevita Olimpije.

Nažalost činjenica je da slučajevi nasilja, govor mržnje, vrijeđanje igrača i trenera nisu novost u sportu i svaki oblik istih KK Zadar najstrože osuđuje. Uvrede na utakmici Zadra i Borca Mozzart bacile su sjenu na tradicionalno gostoprimstvo našeg kluba prema svim protivničkim ekipama i nadamo se da će nakon ovih kazni navijanje na tribinama biti primjereno te bez uvreda na račun bilo kojeg igrača, trenera ili bilo koje ekipe. Nastavno na ovo pridružujemo se osudama Borca Mozzart na potez igrača Đorđa Gagića i sigurni smo kako ova događanja neće utjecati na odnose dva velika kluba koji su oduvijek prijateljski surađivali.

Još jednom pozivamo sve naše navijače da nas u ovoj situaciji podrže i navijaju fer i sportski. Ovaj klub oduvijek je i uvijek će živjeti radi navijača kojima se toliko dičimo i molimo Vas da i ubuduće budete ponos klubu kakav ste oduvijek bili!”

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.