Zadrani strepili do zadnje minute, ali na kraju ipak uzeli veliku pobjedu

Zadar je uzeo veliku pobjedu svoju petu, dok je FM Merdijan morao priznati drugi poraz u sezoni AdmiralBET ABA lige. Istina, opet je završnicu obilježila nervoza zadarske momčadi, ali su za razliku o nedavnog gubitka bodova u šokantnom dvoboju protiv Budućnosti ovoga puta ipak iskazali mir kad je bi…

Главная страница » Zadrani strepili do zadnje minute, ali na kraju ipak uzeli veliku pobjedu

Zadar je uzeo veliku pobjedu svoju petu, dok je FM Merdijan morao priznati drugi poraz u sezoni AdmiralBET ABA lige. Istina, opet je završnicu obilježila nervoza zadarske momčadi, ali su za razliku o nedavnog gubitka bodova u šokantnom dvoboju protiv Budućnosti ovoga puta ipak iskazali mir kad je bilo najpotrebnije.

Scenarij se tako nije ponovio…. FMP je nestao u četverokutu kojeg su sačinili Jordano, Drežnjak, Ramljak i Žganec!

Nije se Zadar mogao bolje zaputiti u utakmicu, čak četiri „trice”(Žganec, Jordano (2) i Drežnjak) poništile su sve što je FMP učinio pod obručem, jer su imali veliku prednost u centimetrima. Prvu zadarsku „ dvicu” vidjelo se tek u 6.minuti, pogodio je Jordano, dok je prethodno sve što je mogao promašiti promašio Božić.

Jednostavno, to nisu bile njegove minute. Odgovor Zadru ponudio je Beech, a Fraizer je s tri poena zaključio četvrtinu. Jedanko učinkovito Jordano je zakoračio u drugu dionicu, njegove dvije „trice” dušu su dale za minute koje su slijedile, jer je FMP nastavio dominirati pod obruče, bilo je zakucavanja kao u priči. Svejedno, kad je tri poena upisao Šantelj, a Jordona riješio sva tri slobodna bacanja, zadarska se momčad odvojila na 34:26.

Ali, kako su brzo otišli na plus gotovo istom brzinom počeli su gubiti lopte, doslovce, sve ih je ukrao Stepanović i otrčao do laganih šest poena. Nastavio je Božić umarati sebe i publiku, nije ga slušala lopta, onda je Valinskas otvorio seriju koju je nakratko prekinuo s dva poena Božić, potom je Jenkis pogodio jednu „tricu” Valinskas tri.

Sva sreća po Zadrane da je Jordano ostao precizan s dvije trice(u dvije četvrtine 20 poena bez promašaja op.p.) i prekinuo je FMP – ovih 11:0, a Izundu

je svojim ubačajem označio kraj poluvremena(47:53). Zadrovih pak 12:2 u začetku treće četvrtine donijelo im je četiri viška(59:55) koje su nastavili podizati sve do 75:67 prije ulaska u zadnju dionicu.

Više nego zavidna prednost! Nastavio je Zadar istom silinom rušiti FMP, pa je u 33. minuti došao do najveće prednosti 82:69, puno toga napravio je Žganec! Ali, FMP nije spustio ruke, naprotiv Frazier se razigrao skroz i doveo svoju momčad do 84:81, međutim, Ramljak je uzvratio s tri poena u trenucima kad se činilo kako je rezultatski priključak na vidiku. K tomu Drežnjak se izborio za dva plus jedan(90:81) i mirniji put u preostalih tri minute i 31 sekundu! I

Drežnjakova „trica” pa „ dvica”, onda još tri poena Žganeca za još mirnijih 98:87, jer je vrijeme klizilo prema kraju…

Zadar se ipak pobrinuo da se zadnja minuta igra s puno strepnje jer su gosti došli do 101:97, a nešto više od pola minute do isteka četrdesete minute. 

Zadar – FMP Meridijan 103: 97 

ZADAR – Dvorana: „ Krešimir Ćosić”.

Gledatelja: 1614.

Zadar – FMP Meridijan 103: 97 (20: 20, 27:33, 28:14,28:30).

Suci: Igor Dragojević i Radoš Savović (Crna Gora), Dragan Porobić (Bosna i Hercegovina)..

ZADAR: Davis (8), Jordano (24), Klarica, Sikirić, Žganec(12), Čampara(2), Matulina, Lakić, Drežnjak(27), Božić (16), Ramljak(11), Šantelj(3)

FMP MERIDIJAN: Frazier (23), Beech 18), Pavićević, Stepanović(8), Nerandžić(6), Šaranović(3), Simović(4), Izundu(7), Janković(10), Jenkins(6), Vujičić, Valinskas(12).

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.