Zadrani su u blokadi dok ne plate dugovanja trojici košarkaša: za sada ne mogu registrirati niti jednog novog igrača

U Jazinama je teško pokrenuti košarkaški stroj, jer kao u mnogo čemu glavna barijera je financijske naravi, što su odmah po završetku sezone, potom i kod slaganja nove momčadi i stručnog stožera dobro znali u KK „ Zadar”! Ali su svoje znali i igrači, Domagoj Vuković, Martin Junaković i Dominik Mavra…

Главная страница » Zadrani su u blokadi dok ne plate dugovanja trojici košarkaša: za sada ne mogu registrirati niti jednog novog igrača

U Jazinama je teško pokrenuti košarkaški stroj, jer kao u mnogo čemu glavna barijera je financijske naravi, što su odmah po završetku sezone, potom i kod slaganja nove momčadi i stručnog stožera dobro znali u KK „ Zadar”!

Ali su svoje znali i igrači, Domagoj Vuković, Martin Junaković i Dominik Mavra, kojima zbog neisplaćenog dugovanja u iznosu od jedne mjesečne plaće, nije preostalo ništa drugo nego u zaštiti svojih prava pokrenuti postupak kod Hrvatskog košarkaškog saveza, preciznije rečeno blokirati klupski račun.

Sukladno zakonskim odredbama, Zadar nije u mogućnosti registrirati ni jednoga igrača s kojim su potpisali ugovor za novu sezonu! Luka Božić, Karlo Žganec , Arijan Lakić, Sani Čampara, Marko Ramljak i Leon Šantelj će morati preskočiti možda i nekoliko kola u HT Premijer ligi, odnosno, sve dok se ne podmire dugovanja, odnosno skine blokada.

– Danijelu Jusupu, treneru i Denisu Plesliću sportskom direktoru, sam na dolasku najavio kako bi se moglo dogoditi da prvih nekoliko kola domaće prvenstvo igramo s igračima iz prošle sezone i mladima. Istina, blokadom nije blokirano poslovanje kluba, kao ni registracija igrača za AdmiralBet ABA ligu – kazao je David Gunjević direktor Zadra.

Ranije je još najavljeno kako će klub na prvoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra u Dnevni red uvrstiti pitanje kredita u iznosu od 6,5 milijuna kuna! Ali, to bi moglo duže vrijeme visjeti u zraku, kao i mogućnost naplate duga od Croduxa, kako ističu u klubu jednog od velikih sponzora koji nije ispunio uvjete iz ugovora, pa je ta priča pretvorena u sudski proces.

– Jeste, taj dug postoji radi se o dva milijuna kuna, pokrenut je sudski postupak, to nažalost može trajati godinama. Komuniciramo s Croduxom, radi se o jednom velikom partneru kluba u prošlosti, iskreno, nismo ni mi odradili sve što smo trebali da bi ostali s nama. Željeli bismo, bude li to moguće, sve probleme riješiti izvan suda i ponovno dogovoriti partnerstvo – poželio je Gunjević.

Tako će Zadar u 1.kolu HT Premijer lige koje je na rasporedu 1. listopada nastupiti isključivo s igračima koji imaju ugovore od lanjske sezone, riječ je o trolistu kojeg čine, Dario Drežnjak, Antonio Jordano i Duje Brala. Unutra su od protekle sezone još Krševan Klarica i Antonio Sikirić, iza kojih je minimalna minutaža, dok su pripremno razdoblje prema „rosteru” kluba započeli Ivan Njegovan, Toni Dević Obradović i Maksim Matulina. Do prve utakmice s Boscom u Jazinama potrebno je pronaći, ili novac, ili četvoricu juniora!

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.