Završnica SuperSport kupa ‘Krešimir Ćosić’ u Zagrebu: tko dobije ‘El Clasico’, na korak je do trofeja

Utrka za prvi ovosezonski trofej kojeg priželjkuje Zadar može početi. Ista su razmišljanja i u Ciboni koju ždrijeb spojio sa zadarskom momčadi već u četvrtzavršnici. – Kup je specifično natjecanje. Kakva su naša očekivanja Kao i svaka ekipa, i mi se nadamo da možemo napraviti dobar rezultat. Radimo…

Главная страница » Završnica SuperSport kupa ‘Krešimir Ćosić’ u Zagrebu: tko dobije ‘El Clasico’, na korak je do trofeja

Utrka za prvi ovosezonski trofej kojeg priželjkuje Zadar može početi.

Ista su razmišljanja i u Ciboni koju ždrijeb spojio sa zadarskom momčadi već u četvrtzavršnici.

– Kup je specifično natjecanje. Kakva su naša očekivanja? Kao i svaka ekipa, i mi se nadamo da možemo napraviti dobar rezultat. Radimo na tome. Raspored je htio da se već u četvrtfinalu sastanemo Cibone. No, mi se više bavimo sobom. Vidim da su ovu zadnju utakmicu u Hrvatskoj ligi bili izuzetno motivirani i pobijedili Bosco. Igraju na domaćem terenu i žele otići kraja. Kako će se situacija razviti, to ćemo vidjeti… – kazao je Danijel Jusup, koji je, kad se radi o trofejnom iskustvu, najjača Zadrova karika. 

Iza njega su tri osvojena pehara Kupa. Prvi je osvojio 1998,. baš one godine u kojoj se Hrvatski košarkaški kup preimenovao u Kup “Krešimira Ćosić”. Osobito veselo bilo je na Gripama 2003. kad je u finalu pala upravo Cibona, uz opasku kako je u istoj sezoni Jusup osvojio i ondašnju Goodyear ligu. Potom je osvojio Kup i 2020. na Višnjiku.

U nedavnom ogledu s Crvenom zvezdom u momčadi nije bilo Karla Žganeca kojeg je zaustavila viroza s visokom temperaturom, ali je unutra bio, iako načet istim problemom, Leon Šantelj.

– Imamo problema. Šantelj je tek izašao iz viroze, Žganec je još uvijek pod temperaturom. Što će biti s njim, ne znam. Što se tiče ostalih igrača, zasad su svi u redu – zaključio je Jusup.

Žganec je krenuo na put, vjeruje se kako će do početka ogleda s Cibonom biti spreman. Ono što je Jusupu nasušno potrebno jest valjani učinak dvojice “startera”, Juana Davisa i kapetana Marka Ramljaka koji su protiv Zvezde bili neprimjetni.

Ono što veže Zadar i Cibonu, osim činjenice da će netko od njih zbog poraza morati ranije na odmor, je i to da su na obje strane igrači mjesecima bez plaće. Sportski gledano, ne treba sumnjati u njihove motive i energiju kojom će ući u dvoboj. Uostalom, zadarska se momčad, nakon razgovora s direktorom kluba Davidom Gunjevićem, odlučila za “bonacu” zbog zajedničkog cilja – osvojanja Krešina kupa!

Utakmica se igra u 20 sati uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.