Zhangov trener: Istražite suce. Hrgoviću su dali borbu za svjetski naslov

MNOGI ljubitelji boksa ne slažu se sa sudačkom odlukom o pobjedniku meča između Hrgovića i Zhanga.

Главная страница » Zhangov trener: Istražite suce. Hrgoviću su dali borbu za svjetski naslov

FILIP HRGOVIĆ pobijedio je u meču karijere. Hrvatski teškaš bio je bolji od kineskog boksača Zhilei Zhanga u meču održanom u Džedi za naslov izazivača prvaka teške kategorije po IBF-u. Hrgović je srušen u prvoj rundi, no uspio je u izjednačenom meču stići do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom. 

Zhang je iznenadio Hrgovića već na samom startu meča kad ga je poslao na koljena. Hrvatski teškaš rekao je nakon borbe da nije bio uzdrman nakon tog udarca, no zasigurno je to bio u petoj rundi kad ga je zvono na konopcima spasilo muke koju mu je protivnik zadavao. Ipak, iz tih teških situacija, kao i kod mnogobrojnih teških udaraca koji su odsjeli na njegovom licu, Hrgović se uspio izvući.

Njegove serije radile su štetu devet godina starijem borcu, 39-godišnjaku koji je posebice u kontranapadima djelovao opasno. Ipak, sudačka odluka, a bila je jednoglasna, promovirala je Hrgovića u borca koji će napasti IBF-ovu tešku titulu protiv pobjednika meča između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue. Publika u Džedi nije to tako doživjela, potvrđeno je zvižducima nakon meča.

Jako je ljut i Zhangov trener Shaun George, koji zahtijeva da se istraže suci meča: “Ovo je bila jako laka borba za presuditi. Ja sam izračunao da je bilo 115:112 za Zhileija jer je sedam rundi dobio on.

Osim toga, za prvu dobiva dodatni bod zbog brojanja. Suce koji su presudili za Hrgovića treba istražiti. Obojica boraca bili su odlični, ali poštenje treba biti na prvom mjestu, a ova odluka nije poštena. Zhilei je zaslužio pobjedu i on bi se, a ne Hrgović, trebao boriti za svjetski naslov.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.