Zvonimir Boban na čelu novog tijela UEFA-e: Bit će šef Mourinhu, Ancelottiju, Zidaneu, Maldiniju…

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) oformila je novo savjetodavno tijelo unutar svojih okvira nazvano – Football Board. Izvršni odbor koji je zasjedao u Lisabonu donio je odluku da se u vrh europskog nogometa postave legende, mahom bivši nogometaši i treneri koji će svojim znanjem i iskustvo…

Главная страница » Zvonimir Boban na čelu novog tijela UEFA-e: Bit će šef Mourinhu, Ancelottiju, Zidaneu, Maldiniju…

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) oformila je novo savjetodavno tijelo unutar svojih okvira nazvano – Football Board. Izvršni odbor koji je zasjedao u Lisabonu donio je odluku da se u vrh europskog nogometa postave legende, mahom bivši nogometaši i treneri koji će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti razvoju igre, pišu Sportske novosti.

Prvi je to puta u povijesti kontinentalnog nogometa da se oformila jedna takva skupina koja će, kolokvijalno rečeno, brinuti o pravim vrijednostima nogometa.

Već 24. travnja u Nyonu prvi će se puta Football Board i sastati. Ideja je da se sastaje jednom godišnje, tradicionalno, oko kraja klupskih sezona. Cilj? Dati javnosti institucionalan, ali i neovisan glas o nogometu i svemu onome kroz što taj sport prolazi.

Vođa te skupine od 20 ljudi bit će Zvonimir Boban. Bivši kapetan Vatrenih će kao desna ruka predsjednika UEFA-e, Aleksandera Čeferina imati pod sobom i takozvano Vijeće mudrosti UEFA-e. Ostali dosad potvrđeni članovi su: Luis Figo, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Javier Zanetti, Rio Ferdinand, Gareth Southgate, Predrag Mijatović, Ronald Koeman, Jurgen Klinsmann, Rudi Voller, Philipp Lahm, Michael Laudrup, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Fabio Capello, Rafa Benitez, Roberto Martinez, Robbie Keane, Juan Mata i Petr Čech.

Zamišljeno je da se kroz Football Board u procese oko nogometa uključuju bivši igrači i treneri, te da se u institucijama koje odlučuju o nogometnim pitanjima čuje i njihov glas. Raspravljat će se na sastancima i o pravilima, pitanjima igrača, UEFA-inom kalendaru, razvoju igre i mladih i tako dalje.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.