Bivši hrvatski reprezentativac završio karijeru s 29 godina

BIVŠI hrvatski reprezentativac te nekadašnji kapetan Rijeke završio je igračku karijeru s 29 godina.

Главная страница » Bivši hrvatski reprezentativac završio karijeru s 29 godina

IVAN MOČINIĆ je novi pomoćni trener kadeta Rijeke. Bivši hrvatski reprezentativac zaključio je karijeru s 29 godina nakon što je posljednje igračke dane proveo u Šibeniku. Podsjetimo, u SuperSport HNL vratio se prošle godine, ali imao je puno problema s ozljedama.

“Ponovno sam na starom mjestu, na kojem sam proveo najbolje dane karijere. Ovo se dogodilo preko noći. Bio sam igrač i odjednom sam krenuo novim smjerom. Sada sam pomoćni trener kadeta. Uživam u poslu, to mi je nešto novo. Dobra smo ekipa, gušt je raditi s djecom. Početnik sam, ali neke stvari znam i želim ih prenijeti djeci”, rekao je Močinić za službenu stranicu Rijeke.

Močinić je za Rijeku igrao od 2011. do 2016. godine. Potom je za bečku Austriju nastupao do 2019. godine, kada je otišao u Istru 1961. Bio je i bez kluba, nekoliko je mjeseci proveo u slovenskoj Olimpiji, pa potpisao sa Šibenikom.

Trebao na Svjetsko prvenstvo, ali zaustavila ga ozljeda

“Vidim da je teže biti trener nego igrač. Teško je pratiti sve igrače, tako da se tek privikavam. Opet, lijepo je, svakodnevno vidiš napredak, djeca te slušaju, a ti ih moraš usmjeriti na pravi put”, komentirao je Močinić otkrivši kako nije razmišljao o trenerskoj karijeri.

“Htio sam ostati u nogometu. Bio sam igrač, no zadnjih pet-šest godina mučim se s ozljedama. Htio sam raditi nešto korisno. Nogometu sam se mogao posvetiti samo ako postanem trener. Nije bilo sreće zbog ozljeda, a ovako mogu sretan doći na posao. Želju, volju i energiju zbog raznih faktora nisam mogao dati kao igrač”, izjavio je.

“Dosta me ljudi otpisalo, a ja sam radio više nego ikada i dobro se osjećao, ali nisu dolazili rezultati. Tako se moraš zapitati. Bio sam zdrav mjesec dana pa bi mi nakon rupture kvadricepsa otišla prepona. Kad je to završilo, nateklo mi je koljeno. Onda sam dobio mononukleozu. Koliko se god mučiš, radiš jedan korak naprijed i dva natrag”, izjavio je Močinić.

Jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju

“Nije da nisam htio, ali svi ti povratci utječu na psihu. Bolje je krenuti u drugom smjeru. Tijelo nije pratilo što je glava željela te je bolje energiju usmjeriti na nešto drugo. Imam 29 godina, nije to malo, a želiš igrati na razini na koju si naučen”, nastavio je Močinić.

Močinić je bio kapetan Rijeke i hrvatski reprezentativac. Trebao je nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2014. godine pod Nikom Kovačem. Međutim, tada ga je zaustavila ozljeda gležnja. Stoga je za hrvatsku reprezentaciju odigrao jednu utakmicu, i to 2015. godine, kada je izbornik bio Ante Čačić.

“Prošlo je osam godina od toga. Tada nisam bio ni svjestan da sam u reprezentaciji, a sad vidiš kakva su to imena i kakva je čast bila. Zadovoljan sam što sam upisao jedan nastup za Hrvatsku i bio u Brazilu. To su lijepi trenuci, ali moram se usmjeriti na nešto novo”, komentirao je Močinić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.