Borac koji je promijenio MMA preminuo sa samo 45 godina

STEPHAN BONNAR preminuo je zbog srčanih komplikacija.

Главная страница » Borac koji je promijenio MMA preminuo sa samo 45 godina

BIVŠI MMA borac i član UFC-ove Kuće slavnih Stephan Bonner iznenada je preminuo u četvrtak, objavio je sinoć UFC. Uzrok smrti su srčane komplikacije. Bilo mu je 45 godina.

“Stephan Bonnar bio je jedan od najvažnijih boraca koji su se ikad natjecali u oktogonu. Navijači su ga obožavali, povezivali se s njim, a on im je uvijek davao sve od sebe. Nedostajat će nam”, objavio je čelnik UFC-a Dana White.

Bonnar je bio dio prekretnice u UFC-ovoj povijesti. On se 2005. borio protiv Forresta Griffina u finalu prve sezone reality showa The Ultimate Fighter, u kojoj su kroz tri runde protivnici pružili tako intenzivnu, srčanu i uzbudljivu borbu da su obojica dobila poziv da se pridruže UFC-u.

Pokrenuo procvat MMA-a

Bonnar je tu borbu izgubio, ali to je najmanje važno. “To je bio najbolji poraz ikad. Nitko se ne sjeća ishoda, ali svi se sjećaju borbe. To je bio jako važan trenutak za MMA, pomogli smo staviti ga na sportsku kartu svijeta, počele su nicati dvorane, djeca su počela trenirati i tako dalje”, rekao je u intervjuu 2012.

“Sve se promijenilo. Nisam mislio da ću imati UFC karijeru, to mi je bio samo hobi. Nakon toga, posvuda su me prepoznavali, čak i na najopskurnijim mjestima”, ispričao je prije dvije godine.

MMA karijeru završio je s omjerom 17-9, a borio se protiv šampiona kao što su Anderson Silva, Jon Jones i Tito Ortiz, a 2012. je jednoglasnom odlukom pobijedio poznatog hrvatskog borca Igora Pokrajca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.