Cure detalji nove katastrofe u Katru: radnici uoči svečanosti otvaranja ostavljeni bez hrane i vode!

Više od 200 indijskih ugostiteljskih radnika angažiranih za utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva između Katara i Ekvadora u kojoj je domaćin poražen s 2:0, ostavljeno je blokirano ispred stadiona Al Bayt šest sati bez ikakve hrane i vode ovog poslijepodneva. Britanski Sportsmail razgovarao s nekol…

Главная страница » Cure detalji nove katastrofe u Katru: radnici uoči svečanosti otvaranja ostavljeni bez hrane i vode!

Više od 200 indijskih ugostiteljskih radnika angažiranih za utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva između Katara i Ekvadora u kojoj je domaćin poražen s 2:0, ostavljeno je blokirano ispred stadiona Al Bayt šest sati bez ikakve hrane i vode ovog poslijepodneva.

Britanski Sportsmail razgovarao s nekoliko spomenutih radnika, koje je kao blagajnike angažirala tvrtka za ugostiteljstvo Qatar Star Services, izvan novog stadiona vrijednog 650 milijuna funti, a mnogi su tijekom tog intervjua, kako Britanci prenose, ostali nezadovoljni tretmanom i radnim uvjetima, prenose Sportske novosti.

Grupa od 205 radnika, većinom muškarci, dovezeni su pred stadion u 9 ujutro, ali nisu smjeli ući u prostorije prije 16 sati. Sportsmail prenosi da tijekom dugog čekanja nisu dobili hranu ni vodu te nisu imali nikakav kontakt sa svojim nadređenima, već im je jednostavno rečeno da pričekaju do njegovog dolaska. Svi radnici su potpisali ugovor na mjesec dana s firmom Qatar Star Services za vrijeme turnira, a tvrtka zahtijeva da rade svaki dan. Uz plaću im je također osiguran smještaj i jedan obrok dnevno.

Osim indijskih radnika, Sportsmail je ragovorao i s 20 zaposlenih Filipinaca čiji je zadatak bio prodaja namirnica na stadionu. Ostavljeni su da čekaju vani tri sata bez hrane i vode. Paradoksalno, suprotno tome, stariji članovi katarske vladajuće obitelji Al Thani stigli su u helikopteru prije nego što su odvezeni na stadion

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.