Golden State Warriors na krilima veličanstvenog Curryja stigli do četvrtog naslova NBA prvaka u posljednjih osam godina

Golden State Warriorsi postali su prvaci NBA lige po četvrti put u posljednjih osam godina nakon što su u velikom finalu u šestoj utakmici bili bolji sa 103-90 od Boston Celsticsa. Golden State je sada na sedam naslova, a time su tako postali treća najuspješnija NBA franšiza nakon Bostona i LA Laker…

Главная страница » Golden State Warriors na krilima veličanstvenog Curryja stigli do četvrtog naslova NBA prvaka u posljednjih osam godina

Golden State Warriorsi postali su prvaci NBA lige po četvrti put u posljednjih osam godina nakon što su u velikom finalu u šestoj utakmici bili bolji sa 103-90 od Boston Celsticsa. Golden State je sada na sedam naslova, a time su tako postali treća najuspješnija NBA franšiza nakon Bostona i LA Lakersa (17 naslova), pišu Sportske novosti.

Iako su se u uvodu utakmice našli u zaostatku, Warriorsi su vrlo brzo našli svoj ritam i okrenuli utakmicu zahvaljujući sjajnom nizu od 30-8 koji je trajao od završnice prve četvrtine do druge.

Uspio je Boston u jednom trnutku susreta stići i do jednoznamenkastog rezultata, ali Warriorsi predvođeni Stephom Curryem nisu željeli dopustiti da im još jedan naslov izmakne iz ruku.

Curry je u ovoj utakmici završio na 34 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Spomenuti je također imao veliku podršku u vidu još nekoliko suigrača, u prvom redu Andrewa Wigginsa, Jordana Poolea, Draymonda Greena i Klaya Thompsona koji su utakmicu završili na dvoznamenkastim brojkama.

S druge strane kod Celticsa je najbolji bio Jaylen Brown koji je susret završio na 34 postignuta poena, sedam skokova i tri asistencija, ali nažalost po navijače Bostona to nije bilo dovoljno da se uđe u još jednu utakmicu finalne serije.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.