Hrgovićevi promotori povukli bizaran potez, IBF im dopustio kršenje pravila

ANDY RUIZ nije u zadanom roku prihvatio borbu protiv Filipa Hrgovića jer želi veći meč. Umjesto da se fokusiraju na drugog protivnika, Hrgovićevi promotori pokrenuli su licitaciju za borbu koja se najvjerojatnije neće održati.

Главная страница » Hrgovićevi promotori povukli bizaran potez, IBF im dopustio kršenje pravila

PROTEKLOG je vikenda istekao rok do kojeg je Andy Ruiz Jr. morao odgovoriti prihvaća li borbu za naslov privremenog teškaškog prvaka prema IBF-u protiv Filipa Hrgovića, ali u zadanom vremenu ne samo da nije odgovorio nego nije niti pokazao da ga ta borba uopće zanima.

Unatoč tome i samim pravilima IBF-a, Hrgovićevi promotori svejedno su pokrenuli “purse bid”, odnosno licitaciju honorara za borbu koja se nikad neće održati, a time su i odgodili početak potrage za protivnikom koji će uistinu ući u ring s hrvatskim boksačem.

Hrgović se nije borio od kolovoza prošle godine, kada je jednoglasnom, ali kontroverznom odlukom sudaca pobijedio Kineza Zhilei Zhanga i tako stekao titulu obaveznog izazivača za IBF-ov pojas, koji je u vlasništvu Oleksandra Usika. Ukrajinca ta borba nije zanimala jer želi priliku za ujedinjenje svih pojaseva protiv Tysona Furyja.

Hrgović želi Ruiza, Ruiz Wildera, a Wilder Ngannoua. Joshua već ima dogovoren meč

Zato je IBF Hrgoviću kao utješnu nagradu odredio meč za privremenog prvaka protiv Ruiza, koji je prvi sljedeći na njihovoj ljestvici. No Ruiz nije fokusiran na IBF-ov pojas, nego na WBC-ov, koji još nikad nije imao, pa već neko vrijeme pokušava dogovoriti meč s Deontayom Wilderom, koji pak nije zadovoljan ponudom i stremi većim borbama, moguće i okršaju s UFC-ovim teškaškim prvakom Francisom Ngannouom.

I dok se u cijeloj priči nitko ni s kim ne može dogovoriti, bilo je za očekivati da se nakon isteka roka za Ruizov odgovor Hrgović okrene drugim protivnicima. Prvi po redu bio bi Wilder, koji ima veće stvari na pameti, a zatim Anthony Joshua, no on već ima zakazan meč protiv Jermainea Franklina 1. travnja u londonskoj O2 Areni.

Sljedeći po redu je Bakole, ali sad treba čekati do kraja mjeseca za početak pregovora

Tako dolazimo do Martina Bakolea, 29-godišnjaka iz Konga s omjerom 18-1, koji se već u više navrata posljednjih godina spominjao kao Hrgovićev protivnik. No umjesto da odmah krene u pokušaj ugovaranja tog meča, Hrgovićev promotor Nisse Sauerland pokrenuo je licitaciju honorara za meč s Ruizom.

Još je bizarnije to što je IBF to dopustio jer njegova pravila navode da se licitacija ne može pokrenuti ako se oba protivnika nisu već složila da se meč održi. Licitacija traje do 28. veljače, a do tada bilo koja stranka koja se bavi organizacijom boksačkih mečeva može anonimno ponuditi ukupni iznos honorara za oba borca.

Teoretski, Ruiz se do tada može predomisliti i prihvatiti meč ako mu u međuvremenu konačno propadne borba s Wilderom, koja bi definitivno bila puno unosnija od one s Hrgovićem, pogotovo ako se za nju neće natjecati organizatori s kojima Ruiz inače radi. No puno je realnije da nakon održavanja besmislene licitacije IBF krene u novu potragu za Hrgovićevim protivnikom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.