Hrvatska nakon debakla u Sloveniji dočekuje Finsku: ‘Spremni smo, probudio nas je šamar u Ljubljani‘

Prvo će hrvatski košarkaši biti ispred televizije. Švedska i Slovenija ogled u Stockholmu počinju u 17 sati, tri sata prije nego će oni početi ogled u Rijeci protiv Finske. Navijat će za Sloveniju, samo im njena pobjeda otvara priliku da izbore drugi krug kvalifikacija, posljednje mjesto u skupini p…

Главная страница » Hrvatska nakon debakla u Sloveniji dočekuje Finsku: ‘Spremni smo, probudio nas je šamar u Ljubljani‘

Prvo će hrvatski košarkaši biti ispred televizije.

Švedska i Slovenija ogled u Stockholmu počinju u 17 sati, tri sata prije nego će oni početi ogled u Rijeci protiv Finske.

Navijat će za Sloveniju, samo im njena pobjeda otvara priliku da izbore drugi krug kvalifikacija, posljednje mjesto u skupini prvog kruga prepuste Švedskoj, te odu u drugi krug kvalifikacija i ostanu u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Naravno, neće samo uspjeh Slovenije u Švedskoj odvesti naše u drugi krug. Trebaju dobiti Finsku, koja je lider skupine, koja ima suprotni učinak od naših, četiri pobjede i samo jedan poraz.

– Očekuje nas vrlo teška utakmica. Finska nije bez razloga na mjestu kojem je, prvom u skupini. Radi se o atletskoj momčadi, naravno, dobroj ekipi – najavio je ogled na riječkom Trsatu naš izbornik Damir Mulaomerović.

Hrvatska košarka iščekuje Finsku, zadnju utakmicu u prvom krugu kvalifikacija, ali ne može pobjeći od prethodne utakmice u kojoj je doživjela bolan poraz, u kojem je s 28 razlike razbijena usred Stožica. Slovenija je top reprezentacija kad je u njoj Luka Dončić, kad se priključi i Goran Dragić. Poraz nije iznenađenje, ali jest način na koji smo izgubili, a u kojem smo sastavu igrali…

– Kad se dogodi takav poraz, moramo naći načina i podignuti ekipu, mentalno prije svega. Zatim, moramo riješiti obranu na ‘pick and rollu’ te imati dosta veću energiju nego smo imali u Ljubljani – priželjkuje Mulaomerović te se nada kako će igrače podići navijači, kako će dvorana na Trsatu biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

– Nadam se pobjedi Slovenije u Švedskoj, a zatim nas čeka 40 minuta koje moramo dobro odraditi, ponajprije energetski. Finska igra brzo, igra atipičnu košarku zbog čega nas čeka težak zadatak. Ali, vjerujem u ove igrače kako će uspjeti produžiti nadu da se nađemo ipak na kraju na Svjetskom prvenstvu iduće godine – rekao je Mulaomerović uz kojeg je pred novinare stigao i Ivica Ziubac, centar Los Angeles Clippersa.

– Svima nam je poraz od Slovenije bio šamar nakon kojeg smo se probudili te smo spremili – rekao je Zubac.

Hrvatska će teško na Svjetsko prvenstvo i ako izbori drugi krug s obzirom kako se prenosi učinak iz prvog kruga i zbog toga jer će teško biti u najjačem sastavu u tom drugom krugu (bez NBA igrača), ali ajde da bar prođe prvi krug… Tonči Vlašić

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.