Hrvatski boksač se teško otrovao hranom na Mediteranskim igrama

PRVOG dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Oranu trebala su nastupiti dvojica hrvatskih boksača, ali mladi 19-godišnji Petar Krešimir Knežević morao je bez borbe predati meč osmine finala.

Главная страница » Hrvatski boksač se teško otrovao hranom na Mediteranskim igrama

PRVOG dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Oranu trebala su nastupiti dvojica hrvatskih boksača, ali mladi 19-godišnji Petar Krešimir Knežević morao je bez borbe predati meč osmine finala u kategoriji do 75 kilograma zbog teškog trovanja hranom, pa je u ring ušao samo 21-godišnji Noa Ježek koji je u kategoriji do 69 kg izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od domaćeg predstavnika Jugurtha Ait-Bekka.

Knežević, član Svetog Donata iz Zadra, morao je bez borbe predati meč Talijanu Salvatoreu Cavallaru jer se u Alžiru otrovao hranom, imao teške mučnine i želučane tegobe, izgubio više od četiri kilograma, pa je izbornik Kristijan Hodak odlučio da u takvom stanju nema smisla boksati protiv jednog od favorita kategorije.

Problema s trovanjem hranom ima i naša najbolja boksačica Nikolina Ćaćić koja bi u utorak, 28. lipnja, trebala boksati meč četvrtfinala u kategoriji do 54 kg protiv crnogorske prvakinje Bojane Gojković. U našem taboru svi se nadaju da će se Nikolina oporaviti do meča.

Svi sportaši imaju velike zamjerke na organizaciju i (ne)kvalitetu smještaja i prehrane u Oranu, kao i nehigijenske uvjete, što je i rezultiralo ovakvim teškim slučajevima trovanja hranom.

U ponedjeljak će nastupiti Damir Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg protiv Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.