Hrvatski boksač već u četvrtome meču karijere bori se za WBC-ov pojas

LUKA PLANTIĆ 17. prosinca u Solinu boksa protiv Armenca Gevora.

Главная страница » Hrvatski boksač već u četvrtome meču karijere bori se za WBC-ov pojas

FILIPU HRGOVIĆU i Alenu Babiću nedavno je potvrđeno da će se boriti za naslov svjetskog prvaka, Ivana Habazin osvojila je WBC-ov Silver pojas, ali tu ne staju veliki uspjesi i prilike hrvatskog boksa u ovoj godini. Idućeg mjeseca Luka Plantić borit će se za WBC-ov Silver pojas interkontinentalnog prvaka u supersrednjoj kategoriji.

U tek četvrtoj profesionalnoj borbi karijere ovaj će 26-godišnjak 17. prosinca u Solinu boksati protiv Khorena Gevora, 42-godišnjeg Armenca s njemačkom putovnicom, koji u karijeri ima omjer 34-10, uz 17 pobjeda nokautom.  

“WBC nam je poslao nekoliko mogućih protivnika, bio je među njima Turčin Yildirim, koji je boksao protiv Canela Alvareza. Još dvojica su odbila i tako smo došli do Armenca koji je pristao”, ispričao je za Index Plantić, koji je u sve tri profesionalne borbe ostvario pobjede prekidom.

Cilj borba s Canelom

Kao profesionalac prvi put se okušao 2018., ali onda se ipak posvetio amaterskoj karijeri. Ove je godine dobio još dva profesionalna meča, a pobjeda nad Južnoafrikancem Rynom Liebenbergom prije dva mjeseca u Solinu dovela ga je do ponude da boksa za svoj prvi pojas.

“Ovaj meč mi otvara sva vrata, a cilj je u sljedeće dvije godine doći do borbe protiv Canela Alvareza, koji u supersrednjoj drži sve pojaseve”, poručio je Plantić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.