Hrvatu otkazana borba za KSW-ov pojas: Puno je nejasnih i neobjašnjivih stvari

ERSLANU je zasad propala druga prilika da osvoji naslov prvaka najveće europske borilačke organizacije.

Главная страница » Hrvatu otkazana borba za KSW-ov pojas: Puno je nejasnih i neobjašnjivih stvari

JEDAN od najboljih hrvatskih boraca Ivan Erslan trebao se 14. listopada boriti za pojas prvaka KSW-a, najveće europske MMA organizacije, ali njegov okršaj s Rusom Ibrahimom Čužigajevim je otkazan. Erslan je na svojem Instagram profilu objavio tu vijest i istaknuo koliko je razočaran i začuđen takvim ishodom.

“Na moje veliko razočarenje borba za pojas 14. 10. je otkazana i neće se dogoditi. Puno je tu meni nejasnih stvari i neobjašnjivih za tako veliku organizaciju kao što je KSW. Ibrahim nije uspio doći u Poljsku zbog sankcija vezanih za Rusiju, a uz sve napore organizacije zamjena nije pronađena. Borba je ponuđena svim rangiranim borcima KSW-a i nitko nije prihvatio borbu.

Puno odricanja, truda, krvi i znoja je uloženo u ovaj kamp, više nego i u jedan do sad. Bio sam spreman psihički i fizički postati prvakom KSW-a. Bog ima druge planove i tko sam ja da se miješam. Vidimo se uskoro. Odgađate neodgodivo!” napisao je Erslan.

Erslanu je ovo trebao biti drugi napad na titulu

Taj 30-godišnji član zagrebačkog American Top Teama u karijeri ima 12 pobjeda, jedan poraz i jedan “no contest”. Jedini poraz doživio je od Poljaka Tomasza Narkuna u studenom 2020., u svojoj prvoj borbi za naslov KSW-ovog prvaka poluteške kategorije.

Čužigajev je u siječnju ove godine oduzeo Narkunu pojas jednoglasnom sudačkom odlukom, a meč s Erslanom trebao mu je biti prva obrana titule, ali zbog sankcija Rusiji već je dugo bilo jasno da neće moći doći u Poljsku, a naš borac zamjera organizatorima da unatoč tome nisu pronašli zamjenskog protivnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.