Igračica dobila 100.000 dolara od ekipe koja ju je izbacila jer nije htjela klečati

TRENER Charles Adair joj zbog toga nije dao da igra, držao ju je na klupi, da bi ona sama napustila ekipu. Prije dvije godine ga je odlučila tužiti zbog toga.

Главная страница » Igračica dobila 100.000 dolara od ekipe koja ju je izbacila jer nije htjela klečati

BIVŠA nogometašica Kiersten Hening pobijedila je na sudu sveučilišta Virginia Tech te će dobiti 100.000 dolara odštete. Hening je tijekom studiranja igrala nogomet za tamošnju ekipu, no odbijala je klečanjem prije utakmice podržati pokret Black lives matter koji je započeo brutalnim ubojstvom tamnoputog Georgea Floyda.

Trener Charles Adair joj zbog toga nije dao da igra, držao ju je na klupi, da bi ona sama napustila ekipu. Prije dvije godine ga je odlučila tužiti zbog toga. Sud je zaključio da je Hening nepravedno oštećena zbog svojih drugačijih političkih stavova, koji nisu bili u skladu s ostatkom njene ekipe.

“Istina je pobijedila”

“Podupirem društvenu pravdu, ali mislim da je cilj pokreta i organizacije Bleck lives matter da se uskrate sredstva za rad policije. Trener me napao zbog toga u poluvremenu jedne utakmice. Sam je provodio kampanju zlostavljanja i odmazde”, izjavila je Hening u svojoj tužbi, prenosi New York Post.

Njen je trener tvrdio da još dvije igračice nisu htjele kleknuti, no da njima nije smanjio minutažu zbog toga. Pokušao je sa svojim odvjetnikom dokazati da je Hening stavio na klupu jer nije dobro igrala, no nije uspio. “Danas smo to razjasnili. Istina je pobijedila”, napisala je Hening nakon presude.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.