Izbornik ženske vaterpolske reprezentacije Aljoša Kunac pred početak prvenstva: ‘Za proć’ moramo pobijediti Rumunjke i Njemice’

Svjetski prvak na čelu je hrvatske ženske reprezentacije. Bilo je to 2007. godine u Melbourneu, kada je naša reprezentacija stigla do svjetskog zlata. Među igračima koji su donijeli radost hrvatskom puku bio je i Aljoša Kunac, tada u najboljim igračkim godinama. Prošlo je već 15 godina od tog veliko…

Главная страница » Izbornik ženske vaterpolske reprezentacije Aljoša Kunac pred početak prvenstva: ‘Za proć’ moramo pobijediti Rumunjke i Njemice’

Svjetski prvak na čelu je hrvatske ženske reprezentacije. Bilo je to 2007. godine u Melbourneu, kada je naša reprezentacija stigla do svjetskog zlata. Među igračima koji su donijeli radost hrvatskom puku bio je i Aljoša Kunac, tada u najboljim igračkim godinama.

Prošlo je već 15 godina od tog velikog uspjeha Barakuda, a vaterpolska se krema sada slila u njegov Split. A Kunac je sada u novoj ulozi, svojim će se sugrađanima predstaviti kao izbornik ženske reprezentacije.

– Ja sam, evo, ima 10 – 20 dana postao izbornik pa mi je to malo sve i brzo došlo, ali što je tu je. Spreman sam koliko se može biti spreman, igračice isto tako. Svi smo željni igre i odlučni smo pokazati što smo radili i kako smo trenirali. Cilj je da probamo te utakmice koje su važne okončati u našu korist – kazao nam je izbornik Kunac.

U Spaladium Areni naći će se 12 reprezentacija, a u našoj skupini A još su Njemačka, Mađarska, Grčka, Nizozemska i Rumunjska. Svakome tko iole prati ženski vaterpolo jasan je cilj, pa tako i izborniku.

– Pobjede moramo tražiti protiv Njemačke i protiv Rumunjske. Te dvije pobjede nas vode u četvrtfinale i mi smo onda tamo kao da smo medalju.

Da, to je realnost hrvatskog ženskog vaterpola. Smanjuje li se ipak razlika između naših cura i top reprezentacija?

– Gol razlika se smanjuje, ali nismo još blizu Italije, Španjolske, Mađarske, Grčke… Da, i Nizozemska je tu među najboljima… Za njima dosta kaskamo, ali ne budemo li ulagali i radili taj će zaostatak biti još i veći.

Ipak, mi imam nešto što niti jedna druga reprezentacija nema, četiri sestre Butić u “rosteru”, Ivanu, Dominu, Magdalenu i Jelenu?

– Bez jedne familije možda se ne bi mi ni skupili. Nije baš tako, ali malo se zafrkajemo između sebe na taj način. No, činjenica jest da nam generalno nedostaje selekcija, zapravo samo kolektiramo igračice, nemamo prevelikog zbora i tu je najveći problem.

Što je vaša uloga sada u Splitu?

– Meni je uloga njih dignuti i pokušati napraviti što bolji rezultat. Puno treba rada, pogotovo s curama oko osnova vaterpola. Onda ići korak dalje. Daleko smo od vrha, ali idemo. Cure su željne rada. Treniranja. Nadam se da će se to vidjeti i da će publika cijeniti njihov napor.

Ostajete li duže na klupi?

– Nemam pojma. Ja sam do kraja ovoga, poslije ćemo se dogovarati.

Što može muška reprezentacija?

– Igramo doma, pa rekli su i za ovo Svjetsko u Budimpešti da smo loši, da će biti dobro ako budemo među osam. Na kraju smo skoro uzeli medalju, po meni je sve otvoreno. Ima četiri – pet reprezentacija zrelih za medalje. Svi su pomlađeni, ovisit će o tome kako tko probudi koji dan. Čeka nas puno teških i izjednačenih utakmica, teško je prognozirati što će tko napraviti. Možda Španjolci i Talijani malo odskaču.

Gdje vi spavate?

– Mi smo u Hotelu President u Solinu. Taman je sinoć došao Villarreal, imali smo vatromet i topovske udare u tri i pet sati… Bilo je veselo.

Kakav je vaš dojam dvorane, bazena?

– Ludilo je Spaladium, baš su lijepo to uredili. Kad još dođe publika, čeka nas vrhunski događaj.

Hoće li biti puno?

– Zovu me prijatelji koji će biti tu, oni će dolaziti i na ženske utakmice, ali ne znam koliko će tribine biti popunjene za cure. Za muške će vjerujem biti puno.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.