Jadran je ostao bez šansi u dvoboju protiv favorizirane Barcelonete: Splićani su prvi zgoditak zabili tek u 22 minuti

Bez ikakvih šansi za bodove bio je Jadran protiv Favorizirane Barcelonete u utakmici sedmog kola Lige prvaka. Trebalo je domaćima 22 minute da zabiju prvi gol, dovoljno to govori koliko je napad bio “zakočen”. Nije Jadran počeo dobro, 0:2 bilo je nakon samo četiri minute igre, a oba je puta strijela…

Главная страница » Jadran je ostao bez šansi u dvoboju protiv favorizirane Barcelonete: Splićani su prvi zgoditak zabili tek u 22 minuti

Bez ikakvih šansi za bodove bio je Jadran protiv Favorizirane Barcelonete u utakmici sedmog kola Lige prvaka. Trebalo je domaćima 22 minute da zabiju prvi gol, dovoljno to govori koliko je napad bio “zakočen”.

Nije Jadran počeo dobro, 0:2 bilo je nakon samo četiri minute igre, a oba je puta strijelac bio Munarriz, jednom s igračem više, drugi put u situaciji šest na šest.  Nakon samo jedne minute u drugoj četvrtini bilo je za domaće jako loših 0:5. Bio je to signal za uzbunu, trener Jure Marelja pozvao je neplaniranu minutu odmora.

No, ni nakon savjeta s “klupe” nisu se namjestile nišanske sprave domaćih, dok su gosti nastavili trpati. Zabio je Larumbe za 0:6 i sada je već to počelo mirisati na debakl domaćeg sastava. Nije to u obrani bilo toliko loše, no u napadu – katastrofa.

Nevjerojatan je bio na golu gostiju Aguirre, bilo je tu dosta loših šuteva jadranaša, ali skidao je i one opasne, poput onoga s tri metra Luki Bukiću na početku treće četvrtine. Poklopile su se i brojke, rezultat 0:6, Jadranov igrač više 0:6… Vrijeme je prolazilo, a otvorilo se pitanje – može li Barceloneta sačuvati čistu mrežu? Nije često u vaterpolu, ali Jadranovi su pokušaji završavali ili u bloku ili u rukama Aguirrea.

No, nije Barceloneta izdržala. Dvije minute do isteka treće četvrtine, nakon 22 sušne minute, zabio je Burić za 1:7. Eto, malo je proradio domaći napadački arsenal, prekasno, ali za uljepšavanje semafora. Zabili su Čagalj i opet Burić za 3:8 prije zadnjih osam minuta igre.

Na kraju, rezultat i dobar, izvukla ga je obrana domaćih koja je bila vrl odobra, samo je Pro Reccu ove sezone španjolska momčad zabila manje nego jadranašima, ali za bodove su potrebni i golovi.

Jadran – Barceloneta 5:9 (0:2, 0:4, 3:2, 2:1)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 400

Jadran: Marcelić, Burić (2), Marinić Kragić (1), Čagalj (1), Z. Butić, Pejković, Bukić (1), Tomasović, Zović, Dobud, Šetka, Dužević, Anić.

Barceloneta: Aguirre, Famera (2), Matković, Munarriz (2), De Toro, Larumbe (1), Pavillard (1), Paul, Tahull, Perrone (2), Biel, Bustos (1), Porter.

Igrač više: Jadran 3/9, Barceloneta 3/5. Peterci: Jadran 1(1), Barceloneta 2(1).

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.