Jadran napravio ogroman korak prema prvom mjestu, nakon drame pali Mađari

Golemi korak prema prvom mjestu u kvalifikacijskom skupini LEN Lige prvaka napravio je Jadran. Na bazenu u Poljudu u strašno teškoj utakmici pobijedili su mađarski Vasas 13:11. Bio je to derbi, utakmica koja je u najavama označena kao bitka za prvo mjesto i po onome što smo vidjeli do sada od ove dv…

Главная страница » Jadran napravio ogroman korak prema prvom mjestu, nakon drame pali Mađari

Golemi korak prema prvom mjestu u kvalifikacijskom skupini LEN Lige prvaka napravio je Jadran. Na bazenu u Poljudu u strašno teškoj utakmici pobijedili su mađarski Vasas 13:11.

Bio je to derbi, utakmica koja je u najavama označena kao bitka za prvo mjesto i po onome što smo vidjeli do sada od ove dvije ekipe, kao i ostalih, tako će i biti. 

Sredinom utakmice Vasas je imao prednost, gol – dva viška, a jadranaši su uspjeli izjednačiti na 11:11 kada je peterac realizirao Marinić Kragić. Zabio je potom ekstra gol Ivan Domagoj Zović, a točku na i stavio je Dobud golom za 13:11.

– Bilo je teško, ali ne toliko zbog kvalitete Mađara koliko zbog nekih situacija koje smo loše mi riješili. Bitna je ovo pobjeda, mi još stasavamo, odrastamo. Trebamo sada odigrati dobru utakmicu protiv Savone, malo smo se ovdje emotivno ispraznili, no bit ćemo i u subotu na pravoj razini – kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

– Užitak je biti dio ove momčadi, imamo pregršt igrača koji su u stanju sami riješiti utakmicu, privilegij je biti dio te ekipe – kazao je zadovoljni jadranaš Marino Čagalj.

U drugom je kolu odigranom u petak ujutro Jadran bio slobodan, Vasas je pobijedio Steauu 18:13, a Savona Šabac 10:8.

U prvoj utakmici trećeg kola Savona je bila uvjerljiva protiv Steaue pobijedivši ih čak 15:5.

Prije početka utakmice predsjednik Jadrana Albert Pavlović uručio je posebne plakete članovima Jadrana koji su bili dio zlatne hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Splitu, Jerku Mariniću Kragiću, Rinu Buriću, Luki Bukiću, Ivanu Domagoju Zoviću te treneru vratara Rencu Posinkoviću.

Jadran – Vasas 13:11 (2:4, 3:2, 4:4, 4:1)

Split – Bazen u Poljudu.

Gledatelja: 350.

Jadran: Marcelić, Burić, Marinić Kragić (4), Čagalj, Z. Butić (2), Pejković (1), Bukić (1), Zović (1), Tomasović, Dobud (3), Šetka, Dužević (1), Anić.

Vasas: Mitrović, Brguljan (1), Zerinvary, Randelović (1), Konarik (2), Mezei (1), Simon, Negaev (2), Erdelyi (1), Batori (2), Bedo, Sedlmayer (1), Mizsei.

Igrač više: Jadran 6 od 12, Vasas 5 od 12

Peterci: Jadran 3 (3), Vasas 2 (2)

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.