‘Jugaši‘ iznenađujuće poraženi u Gružu: njemački Spandau nakon više od 42 godine dočekao pobjedu nad gosparima

Već smo spremili naslov: ‘Spandau, Spandau, auf wiedersehen!‘, ali na kraju ništa od toga jer je najtrofejniji njemački sastav dočekao nakon više od 42 godine, točno nakon 15.414 dana pobjedu protiv Juga, te ostao u igri za četvrtim mjestom, posljednjim koje vodi na završni turnir Final 8, a koje i…

Главная страница » ‘Jugaši‘ iznenađujuće poraženi u Gružu: njemački Spandau nakon više od 42 godine dočekao pobjedu nad gosparima

Već smo spremili naslov: ‘Spandau, Spandau, auf wiedersehen!‘, ali na kraju ništa od toga jer je najtrofejniji njemački sastav dočekao nakon više od 42 godine, točno nakon 15.414 dana pobjedu protiv Juga, te ostao u igri za četvrtim mjestom, posljednjim koje vodi na završni turnir Final 8, a koje i dalje drži dubrovački sastav.

Hrvatski prvak tako nije uspio pobjedom pobjeći na devet bodova prednosti. Spandau 04 je sad na tri boda zaostatka, a bolji je međusobno jer je dobio u Gružu s dva razlike, a izgubio kod kuće s jednim pogotkom.

Spandau 04 je prvu pobjedu protiv Juga ostvario 5. prosinca 1980. godine u Kuparima na startu finalnog turnira Kupa prvaka, a to je bio ujedno prvi poraz u povijesti Juga u europskim kupovima. Dvije godine poslije je u drugom ogledu protiv Juga također izbjegao poraz, odigrao na polufinalnom turniru u Gružu 8:8, ali potom četrnaest idućih utakmica dobio je Jug.

Prije devet dana s 12:11 u Berlinu. Nije tad Spandau 04 uspio izbjeći prvi put poraz kod kuće. Međutim, sad je uspio prekinuti sjajan jugov niz, i to usred Gruža.

Marko Žuvela je tri i pol minute prije kraja treće četvrtine zatresao gredu gola Spandaua 04 umjesto mrežu, nije realizirao i treći  peterac, izjednačiti rezultat na 8:8. Nakon toga se nastavio niz Spandaua 04, koji je minutu prije kraja treće četvrtine poveo s 9:7. Bilo je to prvo vodstvo jedne momčadi na utakmici s više od jednog pogotka (Jug je vodio s 1:0, 5:4, 6:5 i 7:6, a Spandau 04 s 2:1, 3:2, 4:3 i 8:7). Gost nije stao, već je napravio seriju 5:0. Vodio je dva puta s 4 razlike (11:7, te 12:8 malo više od pet minute prije kraja utakmice). Jugaši su tri minute do kraja prepolovili zaostatak (10:12), obranili se potom s igračem više, ali nisu uspjeli pobjeći u kontru. Izgubili su loptu. Stigla je odmah kazna. Spandau 04 je poveo s 13:10 te je dvije minute prije kraja bilo jasno kako je sjajnom nizu Jugaša protiv njemačkog velikana došao kraj.

Iako je pobijedio u Berlinu, Jugaši ni tad nisu odigrali dobro. Nisu ni sad. Pogotovo u nastavku utakmice. Nisu ni prije gostovanja kod Spandaua 04 (poraz u Splitu od Jadrana)…

Jug AO – Spandau 04 11:13 (3:4, 2:1, 2:4, 4:4)

DUBROVNIK – Bazen u Gružu. Gledatelja 400.
Suci: Tamas Kovacs (Mađarska) i Spiros Achladiotis (Grčka).
Delegat LEN-e: Sandro Bitadze (Gruzija).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Burđelez (1), Fatović (1), Zvono (1), Joković (3), Vukojević, Mozara, Lazić (3), Kržić, Kakaris, Grgurević, Žuvela (2), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak.

SPANDAU 04: Baksa (3 obrana), Gbadamassi (2), Prioteasa (1), Tkac (1), Božić (1), Strelezku (2), Marziali (1), Chiru, Kholod (5), Restović, Shepelev, Vernet Schweimer. Trener: Athanasios Kechagias.

Igrač više: Jug AO 6/12, Spandau 04 3/8

Peterci: Jug AO 2/3, Spandau 04 3/4

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.