Jugaši u ligaškom dijelu svoje odradili: Marko Žuvela nanizao pet pogodaka hrvatskog prvaka

Utakmica u Gružu protiv Primorja EB bila je zadnja ligaška ove sezone za hrvatskog prvaka, koji je točno pet minuta prije kraja prve četvrtrine iz peterca, koji je izveo Marko Žuvela, postigao prvi pogodak, te izjednačio rezultat. Primorje EB je povelo preko Jaše Kadiveca, koji je iskoristio prvog i…

Главная страница » Jugaši u ligaškom dijelu svoje odradili: Marko Žuvela nanizao pet pogodaka hrvatskog prvaka

Utakmica u Gružu protiv Primorja EB bila je zadnja ligaška ove sezone za hrvatskog prvaka, koji je točno pet minuta prije kraja prve četvrtrine iz peterca, koji je izveo Marko Žuvela, postigao prvi pogodak, te izjednačio rezultat. Primorje EB je povelo preko Jaše Kadiveca, koji je iskoristio prvog igrača više (isključen je bio Filip Kržić).

Riječki sastav je vodio i s 2:1. Tad je Darko Brguljan iskoristio drugog igrača više kojeg je zaradila momčad trenera Igora Hinića. Jugov kapetan Loren Fatović je izjednačio na 2:2 lijepim pogotkom, prebacio je nakon prekršaja na njemu Ivana Maura Čubranića na vratima Primorja EB.

Tih 2:2 je rezultat prve četvrtine. Jug je drugu otvorio s dva pogotka (Franko Lazić i Marko Žuvela), imao je još tri puta plus dva (5:3, 6:4 i 7:5). Početkom treće otišao na plus tri (8:5). Žuvela je bio neumoljiv. Pamtit će se kako je Jugovih pet pogodaka u nizu njegovih ruku djelo (4:2, 5:3, 6:4, 7:5 i 8:5).

Pamtit će se i kako je pri rezultatu 8:5 Toni Popadić obranio peterac kapetanu Primorja EB, Tinu Brubnjaku, koji je ciljao donji lijevi kut gola jugovog reprezentativnog vratara. Kako je Jug odmah bio uspješan u napadu, Filip Kržić je bio strijelac, bilo je plus četiri (9:5). Potom se Jug obranio s igračem manje, a Patrik Kolak pet minuta prije kraja treće pogodio za plus pet (10:5)…

Žuvela je bio strijelac i za 11:6 (rezultat na kraju treće četvrtine). Njegovih ukupno sedam pogodaka. Ivan Jurišić je u zadnjoj četvrtini stao na vrata Juga, te imao tri obrane.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.