Juventus je opet na optuženičkoj klupi, lažirali su financije: kompletno vodstvo podnijelo je ostavke

Juventus je opet u buri i oluji kao 2006., kad je izbačen u drugu ligu. Ovaj put nije problem u namještanju ishoda na terenu uplivom na suce, nego je problem drugačiji, financijske naravi. Kompletno rukovodstvo dioničarskog društva Juventusa podnijelo je ostavke, predsjednik Andrea Agnelli, dopredsj…

Главная страница » Juventus je opet na optuženičkoj klupi, lažirali su financije: kompletno vodstvo podnijelo je ostavke

Juventus je opet u buri i oluji kao 2006., kad je izbačen u drugu ligu. Ovaj put nije problem u namještanju ishoda na terenu uplivom na suce, nego je problem drugačiji, financijske naravi.

Kompletno rukovodstvo dioničarskog društva Juventusa podnijelo je ostavke, predsjednik Andrea Agnelli, dopredsjednik Pavel Nedved i voditelj posla Maurizio Arrivabene, uz još podosta članova dioničarskog Savjeta.

Novo vodstvo izabrat će se u siječnju, već se znaju neka imena novih, Gianluca Ferrero bi trebao bit novi predsjednik, a Maurizio Scanavino direktor, a javnost zaziva da se u vodstvo uključi i legendarni Alessandro Del Piero, ali i Evellina Christillin koja je bila aktivna u organizaciji Olimpijskih igara u Torinu.

Što se dogodilo? Poruka koja je emitirana nakon izvanrednog sastanka dioničara glasi:

– Povlačimo se, da bismo se bolje branili!

Dakle, da sudski proces koji se očekuje ne remeti svakodnevno poslovanje. Predstavnik vlasnika John Elkann, inače unuk slavnog Advokata Giannija Agnellija i predsjednik Andrea Agnelli, njegov barba da tako kažemo, sin od Umberta, Giannijeva brata, zajednički su donijeli odluku. Ostavka!

Juventus je napadnut, optužen na dvije fronte, od organa nogometnog Saveza koji kontrolira financije, kao i od odjeljka Državnog odvjetništva sa sjedištem u Torinu. Falsificirali su budžet.

1. Zarada na kupi-prodaj s igračima koja uvjetuje financijski fair-play je – lažirana, a cijene, vrijednost igrača je napuhana, e da bi se podebljalo efekt pozitive koja u stvarnosti ne postoji – optužuje Savez.

2. Manevar sa plaćama koje su navodno smanjivali tijekom pandemije, u proljeće 2020. i takve prijavljivali, također je fiktivan, jer da su većini igrača, a među njima i Cristianu Ronaldu, svejedno isplaćivali razliku u plaći, ali na nezakonit način.

Juventus odbija optužbe i tvrdi da je sve radio zakonito i legalno, ali ga očekuje bespoštedna pravna bitka. U to ime su dali ostavke, a doći će u klub novi ljudi, neopterećeni procesom, da život kluba ne pati. Dosadašnji će braniti pred sudom svoju nevinost…

Time je završena era Andree Agnellija koji je bio predsjednik 12 godina, od 2010. i upisao seriju od devet uzastopnih titula prvaka, čime ulazi u povijest, ali ga čeka pravna bitka…

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.