Marchisio: Svi to rade, a samo je Juventus kažnjen

JUVENTUSU je kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog financijskih malverzacija.

Главная страница » Marchisio: Svi to rade, a samo je Juventus kažnjen

CLAUDIO MARCHISIO, bivši igrač Juventusa i umirovljeni talijanski reprezentativac, na Twitteru je komentirao proces protiv Juventusa u kojem je taj klub kažnjen oduzimanjem 15 bodova u Serie A. “Ekonomskim jezikom, to je povećanje vrijednosti, pozitivna razlika između dviju vrijednosti iste imovine koja se odnosi na različita razdoblja. Također, dodao bih kako je samo Juventus kažnjen, iako to rade svi klubovi”, napisao je 37-godišnji Marchisio koji je bio u Juventusu od 2008. do 2018. godine.

Podsjetimo, Federalni žalbeni sud prihvatio je zahtjev tužiteljstva Talijanskog nogometnog saveza za novim otvaranjem procesa protiv torinskog Juventusa zbog navodnih financijskih malverzacija u klubu te je odlučio o kaznama za torinski klub. Sam proces bio je i razlog odstupanja rukovodeće garniture kluba. Juventus se teretilo za korištenje lažnog kapitala u financijskim knjigama te plaćanje igrača ispod stola tijekom pandemije covida. Klub je kažnjen oduzimanjem 15 bodova.

Suspenzijama različite trajnosti kažnjeni su bivši sportski direktor Juventusa, danas Tottenhama, Fabio Paratici te bivši predsjednik kluba Andrea Agnelli, bivši direktor Maurizio Arrivabene, trenutni sportski direktor Juventusa Federico Cherubini i dopredsjednik Pavel Nedved.

Ikona Juventusa

Marchisio je rođen u Torinu i još je 1993., kao osmogodišnjak, pristupio omladinskom pogonu Juventusa. Od svog debija 2005. godine bio je jedan od onih koji su dirigirali igrom Stare dame. To su prepoznali i navijači pa je među popularnom skupinom navijača Juventusa pod nazivom Drughi dobio status ikone.

“Nisam mogao ostati u Serie A, nisam mogao izdati Juventus”, otkrio je Marchisio zašto je 2018. godine, kao 32-godišnjak, otišao u Zenit pa sezonu kasnije završio karijeru. Za Juventus je odigrao 389 utakmica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.