Michel Platini nakon oslobađajuće presude ne namjerava se vratiti u svijet nogometa: ‘Želim živjeti u miru‘

Bivši predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini (67) ne razmišlja o povratku u nogomet kao dužnosnik nakon oslobađajuće presude za korupciju na švicarskom sudu. Podsjetimo, sud u Bellinzoni je osmog srpnja oslobodio Platinija i bivšeg šefa Međunarodne nogometne federacije (FIFA…

Главная страница » Michel Platini nakon oslobađajuće presude ne namjerava se vratiti u svijet nogometa: ‘Želim živjeti u miru‘

Bivši predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini (67) ne razmišlja o povratku u nogomet kao dužnosnik nakon oslobađajuće presude za korupciju na švicarskom sudu.

Podsjetimo, sud u Bellinzoni je osmog srpnja oslobodio Platinija i bivšeg šefa Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera optužbi za lažni transfer novca.

Optužnica ih je teretila za neovlaštenu isplatu Platiniju dva milijuna švicarskih franaka iz Fifine blagajne, koja je provedena 2011. Obojica optuženika su tvrdila da nisu počinili nikakvo kazneno djelo, a da je taj iznos bio Platinijev honorar koji mu je Fifa bila dužna isplatiti za njegovu savjetničku ulogu.

“Ne želim se vratiti u taj svijet,” rekao je Platini u intervjuu za televizijski kanal LCI.

“Nakon godina medijske pompe, želim živjeti u miru. Mislim da ja i moja obitelj zaslužujemo medijsku stanku,” dodao je.

Međutim, Platini ne želi da se ovaj korak shvati kao njegov potpuni odlazak iz nogometa. 

“Nisam najavio svoje povlačenje. Ali neću se vratiti u institucije koje su me slomile. Ne želim raditi s Fifom ili Uefom ili Francuskim savezom. To je odluka koju sam donio davno,” poručio je legendarni francuski nogometaš.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.