Mladost očitala lekciju jugašima i gurnula ih na Novi Beograd, zahuktali Jadran ide na Radnički

Sve se zna, zadnja tri kola su prelomila i promijenila odnose snaga u vaterpolskoj Regionalnoj ligi. Odlični nastupi splitskog Jadrana i potonuće dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja… Karte su se presložile, s porazima od Novog Beograda i neočekivanim kiksom protiv zagrebačke Mladosti (12:18) jugaš…

Главная страница » Mladost očitala lekciju jugašima i gurnula ih na Novi Beograd, zahuktali Jadran ide na Radnički

Sve se zna, zadnja tri kola su prelomila i promijenila odnose snaga u vaterpolskoj Regionalnoj ligi. Odlični nastupi splitskog Jadrana i potonuće dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja… Karte su se presložile, s porazima od Novog Beograda i neočekivanim kiksom protiv zagrebačke Mladosti (12:18) jugaši su s druge pali na četvrtu poziciju te će u polufinalu igrati protiv Novog Beograda, dok će u drugom polufinalu igrati Jadran i Radnički iz Kragujevca. Polufinala će se igrati 25. ožujka u Beogradu.

Protiv Novog Beograda još nekako, a protiv Mladosti jutro nakon tog poraza, nikako. Ne sjećamo se kad je Mladost očitala takvu lekciju jugašima u Gružu, bila toliko bolja. Kad je postigla u Gružu 18 pogodaka, a nije da nije ogled dva najtrofejnija hrvatska kluba imao važnost. Nakon što je Radnički na turniru u Splitu, nakon poraza od Jadrana, ostvario pobjedu u zadnjem kolu, Jugu je trebala pobjeda za izbjeći četvrto mjesto, koje u polufinalu završnog turnira Regionalne lige vodi na domaćina, Novi Beograd.

Maro Joković nije bio u sastavu. Najiskusnijeg igrača Vjeko Kobešćak je odlučio odmoriti za europski ispit u utorak navečer u Gružu protiv OSC-a, super važan u borbi za plasman na završni turnir najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Obilo mu se to o glavu, Mladost je do sada uredno “padala” u Gružu, no zagrebačka se momčad diže, što je dobro za hrvatski vaterpolo, pokazalo se ove subote loše za jugaše. 

S druge strane u Splitu je Jadran pokazao snagu i da se s novim trenerom Jurom Mareljom polako diže. Imali su ne baš lagan zadatak, tri srpska kluba, prvo Radnički s kojim će igrati i u polufinalu, potom Crvenu Zvezdu i Partizan. Posebno su bili impresivni s Radničkim, slavili s nevjerojatnih 15:3. Ako je suditi po tome, smiješi im se i finale, ali svaka je utakmica u sportu za sebe, valja biti oprezan i koncentriran. Gusto je bilo sa “Zvezdom”, 12:11 u završnici koja je Splićanima, eto, donijela to da preskoče Juga i gurnu ga Novom Beogradu. A jučer je Jadran sa 18:6 ispratio kući i Partizana.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.