Mnogi nisu bili na utakmici, ali ćemo im ostaviti prostor za nastavak Eurobasketa, Hrvatska je olako izgubila bitku pod obručem

Nama ništa teže nego zaključiti kako je Hrvatska nakon očajnog prvog poluvremena bila nadomak, ako ništa drugo onda produžetku protiv Grčke. Ali, Giannis Antetokounmpo se u konačnici ponovno vratio u utakmicu i pokazao zbog čega je „kralj” na NBA parketima. Svaki put kad smo zagrizli i vjerovali u r…

Главная страница » Mnogi nisu bili na utakmici, ali ćemo im ostaviti prostor za nastavak Eurobasketa, Hrvatska je olako izgubila bitku pod obručem

Nama ništa teže nego zaključiti kako je Hrvatska nakon očajnog prvog poluvremena bila nadomak, ako ništa drugo onda produžetku protiv Grčke.

Ali, Giannis Antetokounmpo se u konačnici ponovno vratio u utakmicu i pokazao zbog čega je „kralj” na NBA parketima. Svaki put kad smo zagrizli i vjerovali u rezultatski preokret ukazao bi se Giannis i odagnao svaku nadu u povoljan ishod. O tome zorno kazuje posljednja minuta, najprije je blokadom zaustavio Ivicu Zubca, potom

je simbolike radi „ zakucao” onako iza leđa, preko Marija Hezonje i praktičku Hrvatsku ostavio s onu stranu pobjede. Odveo nas je u poraz! Za razliku od prvoga dijela, uhvatili smo ruku, otvorilo se Jaleenu Smithu nizao je „trice”, pomgao mu je i Krunoslav Simon kojeg je kasnije stigao umor i tako „ prolio” sve dobro napravljeno.

Ostali, mnogi nisu bili na utakmici, ali ćemo im ostaviti prostor za nastavak Eurobasketa možda im se dogodi „resetiranje”!

Zasigurno nismo očekivali kako ćemo u dvoboj krenuti s odličnih 7:0, međutim, Grčka nas je brzo prizemljila, jer se previše vjerovalo kako neće „ naplatiti” koncepcijski rizik kojeg je ponudio izborni Damir Mulaomerović. Četiri promašaja NBA zvijezde posve su nas zavarali, pomislili kako imamo dobitnu kombinaciju, ali nam je ubrzo obrana počela sličiti na „ rupetinu”. Prvi nas je „ razbio” Tyler Dorsey kojeg je naš Amerikanac velehvaljeni Jallen Smith mogao gledati kojom lakoćom puni naš koš!

Nismo uspjeli braniti ni suparnički skok u napadu, doslovce, skidali su nam loptu s glave. K tomu tjerali su nas na brojne pogreške i onda zaostatak od devetnaest poena (21:40) nije nikakvo čudo, jer se u napadu ništa nije moglo pogoditi.

Hrvatska je olako izgubila bitku pod obručem, lopta je teško dolazila do Ivice Zubca, upravo se na toj zamišljenoj putanji najviše griješilo, otuda nevjerojatan omjer u izgubljenim loptama, Hrvatska jedanaest, Grčka svega jednu! Sva je sreća da se na zalasku druge četvrtine dva puta s tri poena oglasio Mario Hezonja, jednom Smith, samo da nam se ne ugasi nada u nastavku utakmice. I nije ! Ali bez završnog pozitivnog rezultatskog odjeka.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.