Najveća pojačanja na Višnjiku: Luka Božić ostaje u Zadru do kraja sezone, očekuje se da će uskoro potpisati i Davis

Luka Božić produljio je ugovor s Košarkaškim klubom Zadar do kraja natjecateljske sezone 2022./23. Prvotni ugovor bio je potpisan do kraja kalendarske (2022.) godine, a nakon odličnih igara, kako njegovih osobnih, tako i momčadskih, na obostrano zadovoljstvo dogovoren je nastavak suradnje. Božić je…

Главная страница » Najveća pojačanja na Višnjiku: Luka Božić ostaje u Zadru do kraja sezone, očekuje se da će uskoro potpisati i Davis

Luka Božić produljio je ugovor s Košarkaškim klubom Zadar do kraja natjecateljske sezone 2022./23. Prvotni ugovor bio je potpisan do kraja kalendarske (2022.) godine, a nakon odličnih igara, kako njegovih osobnih, tako i momčadskih, na obostrano zadovoljstvo dogovoren je nastavak suradnje.

Božić je trenutačno vodeći u poretku za najkorisnijeg igrača AdmiralBet ABA lige s prosječnom valorizacijom 33,55 u 11 odigranih utakmica, drugi je na ljestvici strijelaca (23,45 poena po utakmici), najbolji je skakač lige (9,91) i među 10 najboljih asistenata (5,73).

Statistički najbolju utakmicu odigrao je protiv Mege, kada je za 39 minuta provedenih na terenu postigao 33 poena uz 13 skokova i osam asistencija te valorizaciju 41. U HT Premijer ligi ostvario je i jedan triple-double učinak, kada je protiv Alkara postigao 10 poena uz 12 skokova i 10 asistencija, javljaju iz KK Zadar. Na ovu temu već je pisano u tiskanim i digitalnim izdanjima HANZA Medije. Kao i provjerena informacija o tome kako su već dogovoreni uvjeti za ostanak Juana Davisa.

Ali, nigdje ne stoji u kojoj mjeri je „probijen” klupski proračun, jer je Božić s ranijim ugovorom bio u iznosu od 349.500,00 eura, jednako i Davis, pa će se ostankom obojice dodatno podebljati iznos potrošen za igrače i njihov smještaj. Nedvojbeno, produžetak ugovora s Božićem, uskoro će uslijediti i objava vezano uz Davisa, odličan je posao klupskog vodstva.

Još na početku sezone se isticalo kako na ugovore s igračima, valja pridodati poreze i doprinose, što prema realnim procjenama u konačnom zbroju iznosi negdje oko 430.000 eura, ovisno o tome na koji su način dogovoreni uvjeti suradnje s igračima. I na sve treba nasloniti i ugovor s trenerom Danijelom Jusupom, te dvojicom direktora Davidom Gunjevićem i Denisom Pleslićem, kao i s pomoćnicima Tonijem Dijanom, Tomislavom Ružićem i Stipom Kulišem, te ostalima u strukturi kluba iz Jazina.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.