Navijačima BiH zabranjeno unošenje zastave s ljiljanima u dvoranu u Kölnu, među organizatorima nastala konfuzija

FIBA i Košarkaški savez Njemačke zabranili su navijačima BiH da na tribine Lanxess Arene uđu sa zastavom na kojoj se nalaze ljiljani, potvrđeno je za Klix.ba na ulazu u dvoranu u Kölnu. Osiguranje koje se nalazi na ulazu u dvoranu kao razlog takve odluke navodi to što je spomenuta zastava “provokati…

Главная страница » Navijačima BiH zabranjeno unošenje zastave s ljiljanima u dvoranu u Kölnu, među organizatorima nastala konfuzija

FIBA i Košarkaški savez Njemačke zabranili su navijačima BiH da na tribine Lanxess Arene uđu sa zastavom na kojoj se nalaze ljiljani, potvrđeno je za Klix.ba na ulazu u dvoranu u Kölnu.

Osiguranje koje se nalazi na ulazu u dvoranu kao razlog takve odluke navodi to što je spomenuta zastava “provokativna”. Ipak, pojedini navijači su ipak prošli kontrolu i uspjeli unijeti zastavu u dvoranu.

Ta situacija izazvala je zbunjenost među organizatorima pa tako neke informacije kažu da je zabranjeno samo postavljanje zastave preko reklama na početku tribine, a ne zastava kao takva. No, na ulazu u dvoranu velikom broju navijača zastave su oduzete.

Zastava s ljiljanima bila je službeni državni simbol međunarodno priznate Republike BiH i nalazila se u upotrebi sve do 1998. godine. Republika Srpska, pak, tu zastavu smatra “ratnom”.

Susret između BiH i Francuske igra se s početkom u 14:30 sati, a u prošlom kolu su košarkaši susjedne nam zemlje pobijedili aktualne europske prvake Slovence rezultatom 97:93.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.