Nevjerojatan rasistički incident u Italiji! Pašalićevog suigrača nisu htjeli pustiti u banku: ‘Ovo nije mjesto za tebe‘

Italiju potresa novi veliki rasistički incident. Ovoga puta u njegovom je središtu napadač Atalante Duvan Zapata kojeg zaštitari nisu htjeli pustiti u banku u kojoj ima otvoren račun, a imao je i ugovoren sastanak. Gazzetta dello Sport i Corriere di Bergamo pišu kako je Zapata pokušao ući u zgradu F…

Главная страница » Nevjerojatan rasistički incident u Italiji! Pašalićevog suigrača nisu htjeli pustiti u banku: ‘Ovo nije mjesto za tebe‘

Italiju potresa novi veliki rasistički incident. Ovoga puta u njegovom je središtu napadač Atalante Duvan Zapata kojeg zaštitari nisu htjeli pustiti u banku u kojoj ima otvoren račun, a imao je i ugovoren sastanak.

Gazzetta dello Sport i Corriere di Bergamo pišu kako je Zapata pokušao ući u zgradu Fideurama, privatne banke u Bergamu u kojoj je imao ugovoren sastanak sa svojim osobnim financijskim savjetnikom. Kada je došao do vrata zaustavilo ga je osiguranje i nije ga htjelo pustiti u banku, prenose Sportske novosti.

Službenici osiguranja su ga navodno zaustavili zbog toga što je bio u trenerci i majici s kapuljačom, a tvrde i kako im je bio jako sumnjiv. Navodno su mu rekli kako ‘ovo nije mjesto za njega‘.

Zapata je, pišu Talijani, ostao smiren i pokušao dokazati svoj identitet osiguranju, a sve je smirio djelatnik banke koji je izletio van i rekao službenicima osiguranja kako je napadač Atalante stalni klijent banke. Iz banke poručuju kako je osiguranje bilo vanjsko, a ne ono koje je na platnom popisu same institucije.

To je samo nastavak niza zabrinjavajućih incidenta u samo tjedan dana u Italiji nakon što je odbojkašica Paola Egonu u suzama prijetila da će otići iz reprezentacije nakon što su ju rasistički vrijeđali na društvenim mrežama i isticali kako ‘ona nije ni Talijanka‘.

Uz to, mlada nogometna momčad je u istom tjednu otišla s terena u znak protesta nakon što je trener protivničke ekipe jednog od igrača nazvao pogrdnim rasističkim izrazom.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.