Ništa kontra Smitha: dvije utakmice premalo su za relevantan sud, ali u slučaju Amerikanca daju pozitivne naznake

Dvije utakmice premalo su za relevantan sud, pogotovo ako su u pitanju prijateljske, ali ipak mogu dat’ dobre naznake. A one su u slučaju Jaleena Smitha pozitivne. Američko pojačanje košarkaške reprezentacije Hrvatske, igrač koji još čeka našu putovnicu da bi zaigrao i službene susrete, solidno je d…

Главная страница » Ništa kontra Smitha: dvije utakmice premalo su za relevantan sud, ali u slučaju Amerikanca daju pozitivne naznake

Dvije utakmice premalo su za relevantan sud, pogotovo ako su u pitanju prijateljske, ali ipak mogu dat’ dobre naznake. A one su u slučaju Jaleena Smitha pozitivne. Američko pojačanje košarkaške reprezentacije Hrvatske, igrač koji još čeka našu putovnicu da bi zaigrao i službene susrete, solidno je debitirao na pripremnom turniru u Češkoj.

Suhe brojke kažu ovako, protiv Bugarske u uvjerljivoj pobjedi Hrvatske (98:68) zabio je ovaj 27-godišnji playmaker samo tri poena, ali i imao čak sedam asistencija, bio je na visini u onome što mu je primarni zadatak. Dan poslije domaćinu Češkoj je u uvjerljivom porazu (83:95) zabio čak 21 poena, od toga 15 u prvom poluvremenu. Uz još i četiri asistencije. Pokazao je košarkaš berlinske Albe da može i zabi(ja)ti. Da se čovjek zapita ima li i neka gospođa Smith, košarkašica za našu žensku izabranu vrstu.

Neće nas Smith spasiti. Hrvatska košarka ima valjda stotinu većih problema od razigravača seniorske reprezentacije. Loše se radi, ne proizvodimo igrače, najveći klubovi su u kaosu, ne ulaže se u košarku, država nema strategiju razvoja i financiranja sporta, infrastruktura je zastarjela… I još barem 94 takva. Još sebi dopustimo luksuz da u reprezentaciji nema Ante Tonija Žižića, centra europskog prvaka Anadolu Efesa.

Pregazilo nas je vrijeme. I konkurencija. Gotovo da nema tko nije. U našoj košarci još uvijek se sve vrti oko toga di si bija 92. Zbog Barcelone. Ali ovo je 2022. godina. Di smo sada. Na dnu. I trebamo početi od nule, zaboraviti sve što je bilo. Tako je i nekakav početak pokušaj sa Smithom. Hoće li nam ozbiljnije pomoći? Tko zna. Znam da odmoć’ sigurno neće. Jer ponavljam nije problem hrvatske košarke playmaker. Odnosno jest. Ali to joj je najmanji problem. No, od nečeg se treba krenuti.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.