Nogometni savez BiH prihvatio poziv Rusije za prijateljsku utakmicu, poznat je i stav UEFA-e po ovom pitanju

Ured za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je na sjednici prihvatio poziv Ruske nogometne federacije za odigravanje prijateljske utakmice između reprezentacija Rusije i BiH, potvrđeno je za portal Klix.ba. Ruski savez je poziv za odigravanje utakmice uputio još prošlog tjedna, te su…

Главная страница » Nogometni savez BiH prihvatio poziv Rusije za prijateljsku utakmicu, poznat je i stav UEFA-e po ovom pitanju

Ured za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je na sjednici prihvatio poziv Ruske nogometne federacije za odigravanje prijateljske utakmice između reprezentacija Rusije i BiH, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Ruski savez je poziv za odigravanje utakmice uputio još prošlog tjedna, te su naveli da bi se mogao odigrati u FIFA-inom terminu u studenom 2022. godine.

Nogometni savez BiH se, kako saznaje portal Klix.ba, tim povodom obratio UEFA-i koja je potvrdila da nemaju ništa protiv toga da BiH odigra prijateljsku utakmicu protiv Rusije u gostima.

Naime, prijateljske utakmice nisu u nadležnosti i odgovornosti UEFA-e, a svako odobrenje za sudjelovanje u takvom susretu ne utječu i nisu u suprotnosti s odlukom Izvršnog odbora UEFA-e o suspenziji ruskih momčadi iz UEFA-inih natjecanja.

Nakon pozitivnog odgovora iz UEFA-e, Ured za hitnost NS BiH kojeg čine predsjednik Saveza Vico Zeljković te Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa, donio je odluku. Kako se doznaje, pet članova Ureda je prihvatilo poziv Rusije, dok je Irfan Durić bio protiv pozivajući se da se ovakva odluka donese isključivo na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Rusija je zbog agresije na Ukrajinu pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te ne može nastupati u natjecanjima pod njihovom ingerencijom pa su se okrenuli odigravanju prijateljskih utakmica. Tako su za 24. rujna dogovorili susret s Kirgistanom, nakon toga slijedi dvoboj s Iranom u Teheranu. U studenom bi mogli igrati i protiv BiH ukoliko se na kraju službeno potvrdi odluka Saveza i u konačnici potpiše ugovor.

Ovakva po mnogima politička odluka Nogometnog saveza BiH sigurno će izazvati brojne reakcije, donijeti nove tenzije u BH-nogometu, a kako se doznaje postoji i određeni strah da će i pojedini reprezentativci na svojevrstan način bojkotirati poziv za ovaj prijateljski susret.

Ostaje za vidjeti hoće li se ova problematična odluka i konačno potvrditi, te hoće li BiH zaista igrati protiv Rusije, protiv koje većina država ne želi igrati zbog dobro poznatih razloga.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.