Novi potres na Višnjiku: smijenjeni su direktor i sportski direktor Zadra, demokratski razgovor odrađen priopćenjima

Košarkaški klub Zadar je na kraju svoga puta ili se pak radi o novom početku, jer je Nadzorni odbor kluba na svojoj Sjednici održanoj u ponedjeljak, odradio ono što je najavljivano već nekoliko mjeseci. Većinom glasova, smijenjen je Željko Žilavec, direktor kluba, isto tako i Zvonimir Ridl, sportski…

Главная страница » Novi potres na Višnjiku: smijenjeni su direktor i sportski direktor Zadra, demokratski razgovor odrađen priopćenjima

Košarkaški klub Zadar je na kraju svoga puta ili se pak radi o novom početku, jer je Nadzorni odbor kluba na svojoj Sjednici održanoj u ponedjeljak, odradio ono što je najavljivano već nekoliko mjeseci. Većinom glasova, smijenjen je Željko Žilavec, direktor kluba, isto tako i Zvonimir Ridl, sportski direktor , dok je Toni Jeričević , voditelj marketinga i glasnogovornik kluba, odstupio svojom voljom.Prema našim saznanjima , revizija poslovanja, KK Zadar stajati oko 116 tisuća kuna!

U ponoć i dvadesetšest minuta, iako je sastanak završen negdje oko 20 sati, priopćenjem se oglasio Nadzorni odbor KK Zadar s potpisom predsjednika Ante Rubeše. Iz priopćenja prenosimo i zaključke i nove korake, citat:

„Nakon uvodnog dijela, predstavljanja novih članova NO KK Zadra, te upoznavanja istih sa situacijom u klubu, prionuli smo glasanju. Sve su točke usvojene većinom glasova osim, 4. Odluka o suglasnosti za pozajmicu za čije je podizanje potrebno ishoditi suglasnost vlasnika, GV Grada Zadra, koja je izglasana jednoglasno!

Također smo donijeli odluku da ćemo raspisati javni poziv za novog člana Uprave, direktora, koji ćemo objaviti na službenim stranicama kluba već ovaj tjedan, jer već poprilično kasnimo s pripremom za novu sezonu. Iz tog razloga, odnosno zbog manjka vremena potrebnog za pripremu nove sezone, odlučili smo postaviti vršitelja dužnosti do odabira novog člana Uprave, direktora, kako bi klub mogao nesmetano funkcionirati u periodu do odabira novog člana Uprave, direktora. Za vršitelja dužnosti člana Uprave, direktora jednoglasno je izabran David Gunjević iz Zadra.

Za odabir Sportskog direktora odlučili smo pozvati na razgovor sve one kandidate, koji su se prijavili na izvorni natječaj za Sportskog direktora, koji je kao i onaj za voditelja marketinga raspisan na naše inzistiranje i uvjetovanje. Nažalost nelegalnost i nekooperativnost s bivšim članom Uprave, direktorom Željkom Žilavcom nas je spriječila u sudjelovanju, te smo odlučili pružiti priliku svima koji su se tada prijavili na natječaj, pošto imamo saznanja

da im bivši član Uprave, direktor Željko Žilavec nije svima pružio priliku predstaviti program i ideje.

Na kraju smo se svi usuglasili da će se komunikacija u budućem radu ovog Nadzornog odbora vršiti samo i isključivo putem službenih klupskih kanala, odnosno glasnogovorničke službe kluba.

Predsjednik NO KK Zadra

Ante Rubeša, završen citat.

Nešto prije podne u utorak oglasila se priopćenjem i druga strana , odnosno smijenjeni direktori i voditelj marketinga ujedno i glasnogovornik koji je podnio ostavku. I njih citiramo…

Poštovani,

U ovom složenom procesu koji se iz faze odluka Nadzornog odbora tek mora pravno materijalizirati ovo su očitovanja službenika kluba

Izjava direktora Željka Žilavca:

„Jutros, kao i cjelokupna javnost, saznao sam za odluke Nadzornog odbora KK Zadar. Za sada ne mogu komentirati navode iz medija dok ne dobijem pismeno očitovanje Nadzornog odbora, a na temelju kojeg ću onda moći dati konkretniju izjavu.“

Izjava sportskog direktora Zvonimira Ridla:

„Malo me je zatekla odluka Nadzornog odbora s obzirom da sam o svemu saznao iz medija. Naravno da očekujem pismeno očitovanje te njihove odluke o raskidu suradnje, a onda nakon toga ću se više očitovati.

Izjava Tonija Jeričevića voditelja marketinga i odnosa s javnošću:

„Direktor Željko Žilavec se prema meni odnosio s poštovanjem na poslu i u određenim situacijama čak i zaštitnički. Imam samo riječi hvale za osobu koja se na razgovoru za posao odlučila za mene. Sukladno svojim ljudskim načelima ostajem vjeran ljudima koje smatram svojim timom i odlazim s njima kada se to pravno materijalizira. Tužan sam jer napuštam senzacionalan posao i kolege koje sam vrlo brzo zavolio. Nedostajat će mi svi ljudi oko kluba, posebno navijači i ultra- dinamična radna atmosfera.

Novom timu u KK Zadar i svom voljenom Klubu želim sve samo najbolje!“, završen citat.

Nedvojbeno slijedi dugo toplo ljeto, prepuno neizvjesnosti, jer žurno treba rješavati, odnosno, posložiti kompletnu klupsku piramidu.

Istodobno, igrači čekaju svoje plaće, koje će , neslužbeno saznajemo dobiti do kraja ovoga mjeseca, jer je većina u Gradskom vijeću 21. lipnja, spremna dignuti ruku za kredit u iznosu od tri milijuna kuna . Ranije se tražilo 3,7 milijuna kuna, međutim, ta točka Dnevnog reda nije ni dospjela na raspravu. Onda je gradonačelnik Branko Dukić , sukladno svojim ovlastima, na klupski račun iz gradske blagajne isplatio 700 tisuća kuna.

Dnevni red

1. Odluka o raskidu ugovora s članom Uprave, direktor.

2. Odluka o pokretanju financijske “Due Diligence” revizije od nezavisne revizorske tvrtke.

3. Odluka o raskidu ugovora sa Sportskim direktorom.

4. Odluka o suglasnosti za pozajmicu za čije je podizanje potrebno ishoditi suglasnost vlasnika, GV Grada Zadra.

5. Razno

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.