Otkriveni zahtjevi koje je Messi postavio Barceloni godinu dana prije nego je preselio na Park prinčeva, evo što je sve tražio

Lionel Messi ponovno je jedna od glavnih tema u Španjolskoj nakon što je El Mundo otkrio niz e-mailova između njegovog oca Jorgea Messija, odvjetnika, šefa obiteljskog ureda, bivšeg predsjednika Barcelone Josepha Marije Bartomeua i nekadašnjeg izvršnog direktora kluba Oscara Graua – prenose Sportske…

Главная страница » Otkriveni zahtjevi koje je Messi postavio Barceloni godinu dana prije nego je preselio na Park prinčeva, evo što je sve tražio

Lionel Messi ponovno je jedna od glavnih tema u Španjolskoj nakon što je El Mundo otkrio niz e-mailova između njegovog oca Jorgea Messija, odvjetnika, šefa obiteljskog ureda, bivšeg predsjednika Barcelone Josepha Marije Bartomeua i nekadašnjeg izvršnog direktora kluba Oscara Graua – prenose Sportske novosti.

Iz zapisa ovoga španjolskog lista proizlaze navodni uvjeti koje je Argentinac katalonskom klubu postavljao još 2020. godine, dakle, uoči napuštanja Camp Noua s kojeg se 2021. preselio na Park prinčeva te navukao dres francuskog PSG-a.

El Mundo tvrdi da ima veliku količinu dokumentacije uključujući i informacije o Neymaru Jr-u i Gerardu Piqueu. Što se tiče Messija, sada je otkriven sadržaj nekoliko e-mail razmjena u kojima se raspravlja o njegovim uvjetima za obnovu ugovora te 2020. godine.

“Dana 11. lipnja, Jorge Ceourt, odvjetnik u Cautrecasasu, poslao je e-mail Bartomeuu, Oscaru Grau i Romanu Gomezu-Pontiju, inače voditelju pravne službe, te kopiju Jorgeu Messiju i Alfonsu Nebotu, šefu obiteljskog ureda Lea Messija, s detaljima o uvjetima obnove ugovora argentinskog čarobnjaka”, stoji u objavi AS-a koji prenosi zapise El Munda.

Prezentirani uvjeti za obnovu bili su sljedeći:

– Ugovor do 2023. godine s mogućnošću jednostranog produljenja za Lea Messija

– Fiksna plaća: smanjenje fiksne plaće od 20% u 2020./21., povrat 10% plaće u 21./22. i još 10% u 22./23. s kamatama od 3% godišnje.

– Isplata nenamirenih bonusa za vjernost s kamatama.

– Loža na Camp Nou za obitelji Lea Messija i Luisa Suáreza.

– Privatni božićni let za cijelu obitelj u Argentinu.

– U slučaju raskida ugovora dolazi do isplate odgođenih iznosa u sezoni 2020./21. plus kamate.

– Bonus za potpisivanje ugovora u iznosu od 10 milijuna eura (isplaćuje se 30.6.2023.)

– Povećanje primanja u slučaju povećanja poreza

– Ukidanje klauzule o raskidu, koja će iznositi 10.000 €.

Uz gore navedene uvjete, Messi je, kako pišu španjolski mediji, također tražio da se riješe dva pitanja prije potpisivanja:

– Obnova ugovora Pepea Coste po kojoj bi njegov ugovor trajao koliko i Messijev.

– Klub mora potpisati obvezu da će Rodrigu Messiju isplatiti provizije koje mu duguje.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.