Pobijedio pa prijetio i divljao urlajući “Allahu Akbar”. Khabib mu poslao poruku

DAGESTANAC je komentirao čečensku superzvijezdu i tim oko nje.

Главная страница » Pobijedio pa prijetio i divljao urlajući “Allahu Akbar”. Khabib mu poslao poruku

KHAMZAT CHIMAEV, UFC-ov borac čečenskog podrijetla koji se bori pod švedskom zastavom, proteklog je vikenda bio u središtu MMA javnosti čitavog svijeta. Najprije je bio jedan od kolovođa velike tučnjave iza pozornice, a onda je i pao vagu za skoro četiri kilograma. Time je napravio velike probleme UFC-u, koji je morao preslagivati cijeli event kako bi upario borce. Chimaev je na kraju lagano svladao Kevina Hollanda gušenjem u prvoj rundi.

U intervjuu u oktogonu nakon borbe očito su ga obuzele emocije i počeo je urlati: “Ovo je Čečenija! Sve ću borce u diviziji ubiti! Allahu Akbar!” Par dana nakon eventa sve je komentirao i Khabib Nurmagomedov, neporaženi MMA prvak iz Dagestana koji se umirovio prošle godine, nakon smrti oca.

“Ako ste musliman, trebate imati dobre ljude oko sebe. Druge muslimane oko sebe koji će vam reći da ne radite stvari koje su loše. Gledao sam što se događalo na vaganju i njegovu ekipu. Tamo nema muslimana i to je jako loše. Jer muslimani trebaju dobre i snažne ljude oko sebe. Kad si bogat i moćan i nemaš ljude oko sebe koji ti mogu dati savjet, desit će se nešto loše”, poručio je.

Chimaev je bio jedan od glavnih kandidata za napad na pojas u kategoriji do 77 kilograma. Ipak, Leon Edwards je šokantno pobijedio dugogodišnjeg prvaka Kamarua Usmana i sad se očekuje revanš. Chimaev će dotad morati odraditi barem jednu borbu, a moguće je da će ona biti u kategoriji do 84 kilograma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.