Pobjeda u Budimpešti bila bi kao sedmica na lotu: za razliku od Juga, koji igra sve bolje, OSC-u ne baš i ide

Nova pobjeda u petak navečer protiv splitskog Jadrana u Šibeniku, plus dan poslije remi Mladosti i Radničkog u Šapcu, pa su jugaši u poziciji da u zadnjem krugu ligaškog dijela Regionalne lige mogu do jedinice, a što donosi domaćinstvo završnog turnira. Naravno, zadatak im neće biti lak jer trebaju…

Главная страница » Pobjeda u Budimpešti bila bi kao sedmica na lotu: za razliku od Juga, koji igra sve bolje, OSC-u ne baš i ide

Nova pobjeda u petak navečer protiv splitskog Jadrana u Šibeniku, plus dan poslije remi Mladosti i Radničkog u Šapcu, pa su jugaši u poziciji da u zadnjem krugu ligaškog dijela Regionalne lige mogu do jedinice, a što donosi domaćinstvo završnog turnira. Naravno, zadatak im neće biti lak jer trebaju dobiti lidera, Novi Beograd, najbolju momčad Srbije, aktualnog prvaka Regionalne lige i doprvaka Europe.

Međutim, nova pobjeda protiv najvećeg rivala u domaćim vodama, sastava sa Zvončaca, kojeg su dobili ove sezone u borbi za prva dva (Superkup i Kup) od ukupno tri domaća trofeja (treći je najvrijedniji – naslov prvaka), donijela je dodatno samopouzdanje.

Tu svakako treba dodati tri europska nastupa, dvije pobjede u Gružu, Marseille i Sabadell, te remi kod Novog Beograda.

– U većini utakmice smo odigrali baš dobro – naglasio je najiskusniji jugaš Maro Joković.

Iako se u skupinama europske Lige prvaka nije odigrao još prvi dio, tek pet od sedam utakmice, nema tko ne ističe kako šesto kolo ‘para gače’, pogotovo ogled u Budimpešti između OSC-a i Jug Adriatic osiguranja. Za mnoge je to ogled koji će uvelike odlučiti o tome tko će uhvatiti mjesto na završnom turniru, a tko ne.

– Svakako je to utakmica u kojoj bi eventualnim uspjehom kod OSC-a napravili veliki, baš veliki posao u nastojanju da izborimo Final Eight – istaknuo je Vjeko Kobešćak, trener hrvatskog prvaka.

Za razliku od Juga, koji igra sve bolje i bolje, OSC-u ne ide, pa ne ide u zadnje vrijeme. Osim dva europska gostujuća poraza, uvjerljivog (k)od Brescie, te minimalnog kod Ferencvarosa, prije toga gubitka planirana dva boda od

Spandaua 04 u svom bazenu (9:9), sad im se dogodio i poraz kod kuće u mađarskom prvenstvu od Egera, te su pali s drugog na treće mjesto (Ferencvaros prvi, Szolnoki drugi, Vasas četvrti, Eger peti s pet bodova manje…).

U redovima Juga Toni Popadić u kontinuitetu odličan u zadnje vrijeme, kapetan Loren Fatović u napadu raspoložen, tu je Maro Joković, Marko Žuvela, centar Konstantinos Kakaris, sve bolji drugi centar Goran Grgurević, Franko Lazić…

Jug je zadnji poraz doživio 21. prosinca u Budimpešti od Ferencvarosa u zadnjoj utakmice u 2022. godini (7:9). Od početka (n)ove godine samo pobjede. Dobio je sve tri u Regionalnoj ligi (Mornar, Jadran Split i Solaris), obje u domaćem prvenstvu (Primorje EB i Mladost), te jedinu što je odigrao u europskoj Ligi prvaka (Sabadell). Pobjeda protiv OSC-a (19.30 sati, prijenos SportKlub) bila bi mu kao sedmica na lotu!

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.