‘Ponosam sam što sam Cigan!‘: srpski trener prokomentirao sramotni incident, posebnu zahvalu uputio je Mourinhu

Puno medijske prašine izazvala je u Italiji, ali i u Srbiji ovoga vikenda utakmica Rome i Sampdorije u 28. kolu Serie A. Jose Mourinho je svog bivšeg igrača Dejana Stankovića ispratio iz Rima s 3:0, ali umjesto nogometa, ovoga je puta, nažalost, na naslovnicama više bio rasistički skandal koji su iz…

Главная страница » ‘Ponosam sam što sam Cigan!‘: srpski trener prokomentirao sramotni incident, posebnu zahvalu uputio je Mourinhu

Puno medijske prašine izazvala je u Italiji, ali i u Srbiji ovoga vikenda utakmica Rome i Sampdorije u 28. kolu Serie A.

Jose Mourinho je svog bivšeg igrača Dejana Stankovića ispratio iz Rima s 3:0, ali umjesto nogometa, ovoga je puta, nažalost, na naslovnicama više bio rasistički skandal koji su izazvali Romini Ultrasi – pišu Sportske novosti.

Domaći huligani zasuli su srpskog trenera povicima (“Cigane, Cigane”) nakon što je nešto prigovorio glavnom sucu, a onda na to je onda reagirao i sam Mourinho zahtijevajući od navijača da prestanu s takvim skandiranjem.

Stanković je igračka legenda Lazija, zakletog Rominog gradskog rivala i jasno je zašto je bio na piku domaćih navijača, no to nije nikakvo opravdanje za neprihvatljivo ponašanje.

Na incident su posebno oštro reagirali mediji u Srbiji, nazvavši ga sramotnim, a nakon utakmice sve je prokomentirao i sam Stanković, poslavši posebnu zahvalu Mourinhu.

“Razočaravajuće je da se tako nešto događa. Puna mi je kapa više tih incidenata, toliko da ih više ne želim ni komentirati. Hvala Joseu na toj gesti, jer ja u prvom trenutku nisam ni shvatio što se događa. A što se tiče povika, ja sam ponosan na to što jesam. Ponosam sam što sam Cigan!”; zaključio je 45-godišnji trener i bivši srpski reprezentativac.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.