Serie A: Naslov prvaka odlučivat će se kroz doigravanje

Talijanski nogometni savez (FIGC) objavio je u utorak da će naslov prvaka Italije, u slučaju da dva kluba na vrhu ljestvice imaju jednak broj bodova, odlučivati ​​kroz doigravanje od sljedeće sezone. Ako i ova odlučujuća utakmica završi neriješeno, pobjednik i prvak bit će odlučen nakon izvođenja je…

Главная страница » Serie A: Naslov prvaka odlučivat će se kroz doigravanje

Talijanski nogometni savez (FIGC) objavio je u utorak da će naslov prvaka Italije, u slučaju da dva kluba  na vrhu ljestvice imaju jednak broj bodova, odlučivati ​​kroz doigravanje od sljedeće sezone.

Ako i ova odlučujuća utakmica završi neriješeno, pobjednik i prvak bit će odlučen nakon izvođenja jedanaesteraca.

Serie A je već ranije imala formulu doigravanja za naslov, ali je primijenjena samo jednom, 1964. godine. Bologna je tada pobijedila Inter u Rimu i osvojila svoj sedmi i posljednji naslov prvaka.

U prošlosti je predsjednik FIGC-a Gabriel Gravina izrazio želju da se svaka titula prvaka dodjeljuje sustavom doigravanja.

Talijnski prvak je Milan koji je sezonu završio s dva prednosti ispred Intera.

Ako bi tri ili više klubova završilo na vrhu s jednakim brojem bodova, poredak bi se utvrdio na temelju njihovih izravnih sučeljavanja i njihovih gol razlika, a prva dva kluba bi se tada susrela u ovom “scudetto play-offu”, pojasnio je FIGC.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.