Splićanin koji je srušio Srbiju prije šest godina je uhićen zbog nereda na Euru u Francuskoj, a Kolinda Grabar-Kitarović nazvala ga je ‘orjunašem‘

Hrvatska je jučer u vaterpolskom klasiku svladala favoriziranu Srbiju (14:12) i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva. Pomlađene Barakude pružile su sjajnu predstavu, a osim sjajnog vratara Tonija Popadića, posebno se istaknuo i Splićanin Jerko Marinić Kragić. On je bio odličan tijekom cijel…

Главная страница » Splićanin koji je srušio Srbiju prije šest godina je uhićen zbog nereda na Euru u Francuskoj, a Kolinda Grabar-Kitarović nazvala ga je ‘orjunašem‘

Hrvatska je jučer u vaterpolskom klasiku svladala favoriziranu Srbiju (14:12) i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva.

Pomlađene Barakude pružile su sjajnu predstavu, a osim sjajnog vratara Tonija Popadića, posebno se istaknuo i Splićanin Jerko Marinić Kragić. On je bio odličan tijekom cijele utakmice, i u obrani i u napadu, a uz to je postigao i dva vrlo važna pogotka.

Marinić Kragić je inače jedna od glavnih uzdanica splitskog Jadrana, a prije točno šest godina došao je u fokus hrvatske javnosti iz razloga koji nisu sportske prirode. Naime, tada je uhićen nakon izgreda u Saint-Étienneu, kada su hrvatski navijači desetak minuta prije kraja utakmice s Češkom na Euru napravili veliku bakljadu zbog koje je utakmica prekinuta.

Cijela država se tada digla na noge, a tadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izgrednike je nazvala “orjunašima”. Većina uhićenih bili su pripadnici Torcide, a među njima se našao i Marinić Kragić koji je tada igrao za talijanski Posillipo. Prije toga je nastupao za splitski Mornar, za čiju je prvu momčad debitirao već sa 16 godina, a ujedno je prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije i kao junior osvojio europsku broncu 2009. te svjetsko zlato godinu kasnije.

Marinić Kragić je na sudu negirao da je počinio kazneno djelo i rekao da navija za Hajduk, ali da nije pripadnik Torcide i da nema ništa protiv HNS-a. Također je tvrdio da se samo branio od napada i da su mu navijački neredi odbojni.

Splitski vaterpolist prije toga nije imao povijest kažnjavanja, a također je slovio za velikog radnika koji je maksimalno posvećen sportu i profesionalca koji nikada ne kasni na trening, no nakon cijele priče je ispao iz šireg reprezentativnog kruga i vratio se u Split. Ovoga puta u mrskog rivala Mornara – Jadran.

Nakon epizode u rumunjskoj Steaui, Marinić Kragić se ponovno vratio u Jadran koji je odlučno krenuo u smjeru vraćanja stare slave, a jučer se protiv Srbije nametnuo kao jedan od najistaknutijih igrača velike pobjede koja je mimo očekivanja lansirala Hrvatsku u polufinale Svjetskog prvenstva.

Splićanin je inače potekao sa Skalica i, kako to obično biva, cijeli život je veliki navijač Hajduka. A osim po igračkim sposobnostima, široj javnost koja toliko ne prati vaterpolo ostao je u sjećanju po reklami koju je 2013. zajedno s košarkašicom Antonijom Mišurom snimio za jednog proizvođača donjeg rublja.

Hrvatsku u petak čeka dvoboj sa Španjolskom, a Marinić Kragić ima priliku, nakon juniorskih, osvojiti i seniorsku medalju s nekog velikog natjecanja s reprezentacijom.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.